|
|
13 Haziran 2008 Cuma 07:15
|
Toplum
|
Kendi teşhisini koyan onkolog kanserden öldü
Akdeniz Üniversitesi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Mustafa Samur, 42 yaşında teşhisini de kendisinin koyduğu kan kanseri nedeniyle yaşama veda etti.
Onlarca hastasını kanserden kurtaran Samur, kronik halsizlik nedeniyle tahlillerini yapmış ve kan kanseri olduğunu anlamıştı. 4 yıldır kansere karşı mücadele veren onkolog, üç kez ilik nakli olmuştu.
SABAH GAZETESİ bu trajediyi şöyle haberleştirdi:
Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Samur (42), 4 yıldır sürdürdüğü kanser mücadelesini kaybetti. Kendisi gibi kan kanseri olan çok sayıda hastayı erken tanı ve ilaç tedavisi ile sağlığına kavuşturan Samur, teşhisini de kendisi koyduğu hastalığa yenik düştü. Kardeşiyle ilikleri uyumlu çıkan Samur'a 3 yıl önce Amerika'da ilik nakli yapıldı, ancak istenen sonuç alınamadı. Bunun üzerine geçtiğimiz yıl Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kardeşinden ikinci kez ilik nakli yapılan başarılı doktora, son olarak geçtiğimiz aylarda Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde diğer kardeşinden ilik nakli yapıldı. Nakillerle sağlığına kavuşamayan doktor, geçen hafta rahatsızlanarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Talihsiz doktor 4 yıldır yenemediği hastalığa önceki gün yenik düşerek yaşama veda etti. Prof. Dr. Samur'un ölümü başta mesai arkadaşları ve hastaları olmak üzere herkesi üzüntüye boğarken, bazı hastaları haberi odasının kapısında öğrendi. Kapıya karanfiller bırakan hastaları "Seni unutmayacağız" yazılı not bıraktı.
HASTANEDE TÖREN YAPILACAK
Genç yaşta yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk babası doktor için, bugün görev yaptığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde saat 11.30'da bir tören düzenlenecek. Cenazesi, Atatürk Konferans Salonu'ndaki törenin ardından toprağa verilecek.
İstanbul'da bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle bazı yerlerde 6 ve 9 Eylül tarihlerinde elektrik kesintisi uygulanacak.
İnternette oyun sitelerine girerek sürekli okey oynayan Necmi Kısmet, duruma tepki gösteren 20 yıllık eşini evden attı.
SES, toplu bebek ölümlerinin yaşandığı Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde ilgililer hakkında soruşturma başlatılmamasını protesto etti.
Bangkok'ta ölen THY pilotunun cenazesi, giderken kullandığı uçakla İstanbul'a getirildi.
Çatışmada ölen Susurluk sanığı özel harekat polisi Yorulmaz'ın annesi, Ergenekon iddiası hakkında konuştu...
Başkent'te bunalıma giren emekli bir hakim, kendisini tabancayla vurarak intihar etti.
|