|
|
14 Haziran 2008 Cumartesi 11:16
|
Toplum
|
Askerde tanışıp sonra da evlenen iki eşcinselin hikayesi, yayından kaldırıldı
Objektif programında yayınlanması gereken, kadın olup asker arkadaşıyla evlenen S.D.'nin hikâyesini, FOX TV yönetimi yayından çıkardı
SABAH gazetesinden YÜKSEL AYTUĞ yazıyor:
FOX TV'nin önceki akşam yayınlayacağı Objektif programında, yapımcı ve sunucu Kadir Çelik'in, asker arkadaşıyla evlenen bir transseksüel ile yaptığı röportajın ekrana gelmesi bekleniyordu. Ancak FOX yönetimi, gelecek tepkilerden çekinerek, programın bu bölümünün yayınlanmasını engelledi.
'GAZETELERDE ÇIKTI' DİYE...
Söz konusu bölümde teröristlerle defalarca çatışmaya girip askerden takdirnameyle terhis olan S.D.'nin daha sonra ameliyatla kadın olup, silah arkadaşlarından biriyle nikâh kıyması konu ediliyordu. Kadir Çelik, program öncesinde "Asker cephesinden eleştiri almaktan korkmuyor musunuz" sorumuza "Biz bir insan hikâyesini anlatıyoruz. Daha önce transseksüellerin iş bulamamalarıyla ilgili program yapmıştık. Bu arkadaş bizi aradı ve hikâyesini anlattı. Bu işin askerlikle ilgisi, birlikte görev yaparken tanışmış olmalarından ibaret. Bu kişi kadın olmadan önce Güneydoğu'da aslanlar gibi çarpışmış. Asıl vatan için çarpışmaktan korkanlar deşifre edilmeli" demişti. Çelik, yasaklama kararına çok şaşırdığını da söyledi. FOX Genel Müdür Yardımcısı Koray Altınsoy ise herhangi bir baskı ve kaygıyla hareket etmediklerini; haberin, yayın öncesi gazetelerde yer almasından dolayı cazibesini yitirdiğine kanaat getirerek yayınlamadıklarını ifade etti.
Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.
EY VATANDAŞ; Kriz de varken, sahte para veya PERU parası kabul etmeyin...
Antalya'da 9 ay önce kaybolan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı.
Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.
Eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 67 yaşındaki emekli Deniz Albay Mete Köksal beraat etti.
|