|
|
24 Haziran 2008 Salı 10:59
|
Toplum
|
Öldürdüğü kadının broşuna kardeşinin fotoğrafını koydu
Zengin yaşlıları öldürüp mallarına el koyan çetenin rezaletleri bitmiyor.
AKŞAM gazetesinden LEVENT ALBAYRAK'ın haberi:
Kurbanlarının villalarında ailesine tatil yaptıran çete lideri Çetin Acar, Vanda Ayaşlı Esen’in kasasındaki broşu bile kız kardeşine verip içindeki resmi kendisininkiyle değiştirmiş
Yaşlı zengin ve kimsesiz kişilerin mülklerine el koyan tapu çetesiyle ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, Sadullah Paşa’nın gelini Vanda Ayaşlı Esen’in kayıp 10 milyon YTL değerindeki mücevheratını çete liderinin kız kardeşinin kasasında buldu. Çetenin mal varlıklarını takip etmek amacıyla bankalarla yazışma başlatan polis, zanlılardan Yaşar Acar adına kayıtlı bir kasa bularak mahkeme kararıyla açtı. Kasada, Vanda Ayaşlı Esen’e ait 10 milyon YTL’lik kayıp mücevherat, Berlin Antlaşması’na katılan sefirlerin imzalarının bulunduğu yelpaze, yakut, pırlanta, etrafı taşlarla süslenmiş ağızlık, rulo halindeki mektup kılıfı, yaka broşu, dans ederken takmayı çok sevdiği yılan biçimindeki bilezik ve yüzükler bulundu. Zanlıların Kanlıca’daki villadan ele geçirdikleri kasa anahtarı ile bankaya gittikleri ve görevli olan bir memuru sahte evraklarla kandırarak kasayı açtırdıkları ortaya çıktı. Kasada bulunan ziynet eşyaları ve tarihi değeri olan evrakların takdir değerini tespit etmek amacı ile bilirkişiden yardım istendi.
KİMLİĞİNİ KAMUFLE ETMİŞ
Ele geçirilen malzemeler arasında bulunan Vanda Ayaşlı Esen’in tarihi değeri yüksek kelebekli altın broşun üzerindeki resmin değiştirildiği saptandı. Çete liderinin kız kardeşi Yaşar Acar’ın, aç bırakılarak öldürülen Vanda Ayaşlı Esen’in broştaki fotoğrafını çıkartıp, eski havası verebilmek için kendi siyah beyaz fotoğrafını koyduğu belirlendi. Polis bunun da banka görevlilerine mücevheratın Yaşar Acar’a ait olduğu görüntüsünü verebilmek için yaptığı tahmin ediliyor.
250 BİN DOLAR KAYIP
Ancak polis Vanda Ayaşlı Esen’in evlatlık oğlu İbrahim’in kasada bulunduğunu söylediği 250 bin doları bulamadı. Çeteye ait ikinci bir kasanın arandığını açıklayan polis, bu kasanın ise çete liderinin sevgilisi Figen Gençsoy’a ait olabileceğini ihtimalini değerlendiriyor.
DİĞER KASA ARANIYOR
Emlakçılar ve gazetelerdeki mülk satışı ilanlarıyla belirledikleri kimsesiz yaşlı ve zengin kimseleri acımasız yöntemlerle öldüren çetenin lideri Çetin Acar, Vanda Ayaşlı Esen’in özel mücevher koleksiyonunu kız kardeşi Yaşar’ın adına kayıtlı bir kasada gizlemişti. Polis şimdi çetenin para ve mücevherleri sakladığı kasayı arıyor.
Araç kiralama firmalarının şikayetleri üzerine harekete geçen İstanbul polisi, elebaşılığını Celal T.’nin üstlendiği 18 kişilik çeteyi çökertti.
BU BEŞİNCİ OLDU: Üç işçi hayatını kaybetti 27’si yaralandı
İSTANBUL Şişli’deki bir banka şubesine turist kılığında giren soyguncular, veznede bulunan 100 bin YTL’yi alıp kayıplara karıştı.
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale MKE barut fabrikasındaki patlamada yaralanan 26 kişiden 24'ünün taburcu edildiğini bildirdi.
OKS'de tercihinde yükselme sonucunda fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sağlık meslek liselerinde boş kontenjan kalmadı.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.
|