Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 17:50 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Makedonya
Türk Telekom
Doğumkontrol ve Doğum Sağlığı Bilgisi
Hollanda
Add to Google
26 Haziran 2008 Perşembe 11:04 Toplum

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tüm Türkiye'deki DİNLEMELERİN temel kurumu mudur? - HAYIR dediler

BAKIN, TÜRKİYE'NİN TELEFON VE ORTAM DİNLEME ORGANİZASYON YAPISI NASILMIŞ:

MİLLİYET gazetesinden ÖNDER YILMAZ'ın haberi:

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), kamuoyunda günlerdir tartışılan “telekulak” konusunda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun kurduğu alt komisyona çarpıcı bilgiler verdi.

Kimsenin dinlendiğini fark edemeyeceğini dile getiren TİB temsilcileri, Emniyet’in bağımsız dinleme olanaklarının bulunduğunu açıkladı.

TİB uzmanları Ömer Boz ile Ömer Sayılır’ın komisyona verdikleri çarpıcı bilgiler şöyle:

YARGI GÜVENCESİ YOK: Adli ve istihbari olmak üzere iki türlü dinleme var. Adli olan yargı kararları doğrultusunda yapılandır. İstihbari dinlemeler ise bilgi ve belge edinmeye dönüktür. İstihbari dinlemede yargı güvencesinin olduğu söylenemez.

TELEFONLA DİNLERİZ: Teknik dinleme (mobil) bizimle ilgili değil. Ortam dinlemesi de bizim sorumluluğumuzda değil. MİT, Jandarma ve Emniyetin kendi inisiyatifinde olan bir dinlemedir. Telefon üzerinden yapılan dinleme Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın görev kapsamı içindedir. Biz Emniyet, Jandarma ve MİT’in telefon dinleme taleplerini karşılıyoruz.

BİZİ DEVRE DIŞI BIRAKABİLİRLER: İlgili kurumlar TİB’i devre dışı bırakarak bağımsız dinleme yapabilirler. Biz sadece erişimi sağlıyoruz. Dinlemeyi ilgili kurum yapar. Kim kimi nasıl dinliyor biz bilemeyiz.

FİRMAYA İLETİYORUZ: Dinlenilmek istenen numarayı ilgili kurum bize bildiriyor. Biz de GSM firmasına veriyoruz. Firma o numaraya ilişkin aramaları ve sinyallerin tümünü bize yönlendiriyor.

AYNI ANDA HERKESİ DİNLERİZ: Dinlenilmek isteyen kaç kişi varsa, hakkında dinleme kararı kimin varsa hepsini aynı anda dinleyebiliriz.

DİNLENDİKLERİ FARK EDEMEZLER: İnsanlar, hiç kimse dinlendiğini fark edemez. Telefondan seslerin gelmesi eskidendi. Şimdi fark edilmiyor.

MÜDAHALE OLMADAN DİNLEME VAR: Kapalı sabit veya cep telefonlarını bir müdahale ile dinlemek mümkündür. Ama yasal olmayan yoldur. Bizim dışımızda teknik olarak cep telefonuna müdahale dahi yapmadan dinleme yapılabilir. Kim yapabilir? Onu ilgili kurumlara sorun. Biz bilemeyiz.

MOBİL DİNLEME ALETLERİ GETİRİLDİ: Mobil dinleme için teknik araçlar ithal edildi. Ancak hangi kurumda kaç tane araç var bilemiyoruz.

EMNİYET BAĞIMSIZ DİNLEYEBİLİR: Emniyetin bizim dışımızda dinleme olanakları var. Gazetelerde dinleme deşifrelerinin nasıl yer aldığı konusunda bilgimiz yok.

İlgili Başlıklar:
Telekulak Vakaları (5 haber)
Ortam Dinleme Vakaları (50 haber)
Polis Emniyet Haberleri (428 haber)
Telekomünikasyon Kurulu - TK (32 haber)






Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.

Eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 67 yaşındaki emekli Deniz Albay Mete Köksal beraat etti.

Ankara'da bazı tecavüz, cinsel saldırı ve gasp olaylarının faili olduğu iddiasıyla tutuklu bulunan tenor Şahin Ö, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında ifade verdi.

Aydın'da 49 yaşındaki adam PKK'ya katılmaya karar veren oğlunu ihbarla yakalattı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam