türk net en son haber 5 Eylül 2008Güncelleme: 05.09.2008 10:39 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ergenekon Davası
Türk Silahlı Kuvvetleri
Abhazya
Amerika Rusya Çekişmesi
Latin Amerika
Vize Uygulamaları ve Sorunları
AB - Türkiye İlişkileri
Zahid Akman
Deniz Feneri Derneği
Deniz Baykal
Add to Google

06 Temmuz 2008 Pazar 11:14 Toplum

Ergenekon Soruşturması... Tahliye edilen Kuddusi Okkır öldü

Soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen işadamı Kuddusi Okkır, tedavi gördüğü Edirne'de öldü.

Ergenekon soruşturması kapsamında, ‘örgüte finansal destek sağlamak’ suçlaması ile tutuklanan, ancak sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz'da tahliyesine karar verilen reklam şirketi sahibi 60 yaşındaki Kuddusi Okkır, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını kaybetti.

Eşi Kuddusi Okkır’ın sabah saat 06.00 sıralarında öldüğünü belirten Sabriye Okkır, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde işlemleri tamamladıktan sonra eşinin cenazesini İstanbul’a götüreceğini kaydetti.

Hastanenin Onkoloji Servisi’nde, ‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ teşhisiyle tedavi gören Kuddusi Okkır’ın eşi Sabriye Okkır, “Ben sağlıklı olan eşimi istiyorum. Ben onlara ölmekte olan bir insan vermedim. Eşim kahrından bu hale geldi. Kendisini savunamadan gözü açık gidiyor” açıklamasıyla tahliye kararı sonrası dikkatleri üzerine çekmişti.

Hastane yönetiminin tahliye tarihinden sonrası için tedavi giderlerini Adalet Bakanlığı yerine kendisinin ödeyeceği tebligatı üzerine, eşi Sabriye Okkır çaresizlik içinde para aramaya başlamıştı.

Ergenekon soruşturması kapsamında ‘Çeteye finans sağlamak ve silahlı örgüt üyeliği’ suçlarından 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak önce İstanbul Bayrampaşa Cezaevi'ne konulan, 10 gün sonra da Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne gönderilen Kuddusi Okkır, mayıs ayından bu yana hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. ‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ tanısı konulan, konuşamayan ve hareket edemeyen Okkır'a sadece yaşamını uzatabilmek için ilaç tedavisi yapılabiliyordu.

‘BEN SAĞLIKLI OLAN EŞİMİ İSTİYORUM’ DEMİŞTİ

Tahliye sonrası basına açıklama yapan Sabriye Okkır, eşinin durumu ile ilgili şunları söylemişti:

“Eşim tutuklandıktan sonra depresyona girdi ve sağlık sorunları ortaya çıktı. Bütün sıkıntılarını da içine atınca bu hastalıklar ortaya çıktı. Eşimin hastalığı nedeniyle tahliye edilmesi için mahkemeye başvuru yaptık. Ancak mahkeme bu talebimizi reddetti. Daha sonra üst mahkemeye gittik ve oradan da talebimize ret cevabı aldık. Önceki gün eşimin tahliye olduğunu söylediler. Ancak bu karara sevinemedik. Çünkü eşimin sağlık durumu hiç iyi değil. Eşime yapılmış bir haksızlık var. Benim eşim cezaevine girmeden önce sağlıklıydı. Ben sağlıklı olan eşimi istiyorum. Ben onlara ölmekte olan bir insan vermedim. Eşim kahrından bu hale geldi. Kendisini savunamadan gözü açık gidiyor. Savunma şansı vermediler. Sorgusuz ve yargısız mahkum ettiler. Ülkemizde idam kararı bile kaldırıldı, idamı hak eden bir insanın hüküm giymiş olması gerekiyor. Bunun hesabını bana versinler.”

BİLİŞİM VE REKLAM ŞİRKETİ VARDI

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve Kuvayımilliye Derneği’nin bir gecesinde çekilen bir fotoğrafta Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ, Hüseyin Görüm, Muzaffer Tekin ile birlikte görüntülenen Kuddisi Okkır, Teknopark Elektronik Bilişim Danışmanlık şirketinin sahibiydi.

Kuddusi Okkır, Orion yapımcılık, Orion Reklam ve Markam Danışmanlık şirketinin de ortağıydı.

İlgili Başlıklar:
Ergenekon Davası (475 haber)






MEHMET ALTAN'A GÖRE, ARTIK EMEKLİ PAŞALAR CEZAEVİNDEN TAHLİYE DE EDİLİRLER MİŞ

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 4.3 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilk yurtiçi gezisini Malatya’daki 2’nci Ordu Komutanlığı’na yaptı. Daha sonra Diyarbakır’a geçen İlker Başbuğ, bir ilki gerçekleştirerek sivil toplum örgütl

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır'da 19 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle yaklaşık 1.5 saat görüştü.

İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte yıkılma tehlikesi ve riski bulunan tek bir okul olmadığını belirterek, 'Evinizden bile sağlam İstanbul'daki okullar' dedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam