|
|
11 Temmuz 2008 Cuma 11:04
|
Toplum
|
905 bin 930 öğrenciden 31 bin 221'inin ham puan barajını aşamadıkları için puanları hesaplanamadı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık Başöğretmen Salonunda OKS sonuçlarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.
Çelik'in verdiği bilgilere göre, sınava giren 905 bin 930 öğrenciden 31 bin 221'inin ham puan barajını aşamadıkları için puanları hesaplanamadı.
OKS Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre 59 bin 822 aday, 160 puan barajını geçemezken 814 bin 887 aday tercih yapmaya hak kazandı.
OKS Matematik-Fen (MF) puan türüne göre ise 33 bin 287 aday, 160 puan barajını geçemedi. Bu puan türünde 841 bin 422 aday tercih yapmaya hak kazandı.
Sınav sonuçlarına göre 212 adayın bazı testleri kopya taraması sonucu iptal edildi.
Sınava giren 11 aday ise soruların hiçbirine doğru cevap veremedi.
OKS'de 97 öğrenci birinci olurken, 41 il birinci çıkardı. Buna göre, en çok birinci 18 öğrenciyle İstanbul'dan çıktı. İstanbul'u 10 öğrenciyle Ankara, 6 öğrenciyle İzmir izledi. 500 tam puan alarak birinci olan adayların illere göre dağılımı ise şöyle:
Adana-4, Adıyaman-1, Afyonkarahisar-1, Ankara-10, Aydın-1, Bilecik-1, Bingöl-1, Bursa-3, Çanakkale-2, Çorum-1, Diyarbakır-1, Düzce-2, Edirne-1, Eskişehir-1, Gaziantep-3, Hatay-1, Isparta-1, İstanbul-18, İzmir-6, Kahramanmaraş-1, Kars-1, Kastamonu-1, Kayseri-1, Kırıkkale-1, Kırklareli-1, Kırşehir-2, Kocaeli-7, Konya-4, Kütahya-1, Malatya-2, Mersin-2, Muğla-3, Muş-1, Osmaniye-1, Sakarya-1, Samsun-2, Sivas-1, Tekirdağ-2, Tokat-1, Van-1, Zonguldak-1.
TM puan türünde başarı sıralamasına göre Türkiye birincisi olan il geçen yıl da il birinci olan Burdur oldu. Bu puan türünde başarı sıralamasını göre ikinci il Eskişehir, üçüncü il Edirne, dördüncü il Nevşehir, beşinci il Isparta, altıncı il Kırşehir, yedinci il Çanakkale, sekizinci Ankara, dokuzuncu il Yalova ve onuncu il de Kırklareli oldu.
MF puanına göre illerin başarı sıralamasında ise Burdur yine birinci il oldu. Burdur'u sırasıyla Eskişehir, Edirne, Isparta, Kırşehir, Nevşehir, Çanakkale, Ankara, Kırklareli ve Yalova izledi.
Öte yandan, birinci çıkaran İstanbul MF ve TM puan türlerindeki il başarı sıralamasına göre 52. sırada, İzmir de her iki puan türünde 24. sırada yer aldı.
MF ve TM puan türlerine sınavda en başarısız il Hakkari oldu. MF puan türüne göre Hakkari'yi Şırnak, Ardahan, Ağrı, Van, Kars, Iğdır, Bingöl, Mardin ve Bitlis takip etti. TM puan türünde de en başarısız olan Hakkari'yi Şırnak, Ağrı, Ardahan, Van, Kars, Iğdır, Bingöl, Mardin ve Muş izledi.
Kandıra Cezaevinde tutukluyken avukat Özge Yılmaz ile evlenen Peker baba oluyor. Ceza ve İnfaz Kanuna göre cezaevinde cinsel ilişki kurmak yasak
Van’da emekli 2 imamın, 110 hacı adayını dolandırıp hacca gittiği öne sürüldü. Dolandırılanlar, kendilerinden kişi başına 3 bin 200 Euro alınan şirketi basıp görevlilerle tartıştı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler CHP’li Avcılar belediyesinin önünde lale soğanı dağıtmak isteyince iki belediyenin zabıtaları arasında meydan kavgası çıktı
Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimde belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
|