|
|
13 Temmuz 2008 Pazar 00:46
|
Toplum
|
Singapur bandıralı 244 metrelik boş yakıt tankeri, Boğaz’dan geçerken dümeni arızalanınca SARIYER'DE BİR PARKA ÇARPTI
PARK, SAVAŞ MEYDANI GİBİ OLDU; TOPRAK HALLAÇ PAMUĞU GİBİ ALTÜST OLDU
MALTA’dan Gürcistan’ın Batum Limanı’na giden 58 bin 129 grostonluk, 244 metre uzunluğundaki Singapur bandıralı Aral Sea adlı boş yakıt tankerinin dümeni, dün saat 08.30 sıralarında, İstanbul Boğazı’nda Sarıyer Yenimahalle açıklarında arızalandı.
Kılavuz kaptanı bulunan Aral Sea kıyıya doğru sürüklenmeye başlayınca demir attı ve kıyıdakileri uyarmak için sirenlerini çalmaya başladı.
Sürüklenen tanker, Karakütük Caddesi’ndeki Sarıyer Astsubay Orduevi’nin 10 metre uzağındaki Pazarbaşı Parkı’na çarptı. Parkın kenarında hasar meydana geldi, beton zemin çatladı.
Parkta bulunan bir motosiklet 7 metre uzağa uçtu. Çarpmanın etkisiyle oluşan dalga yüzünden kıyıdan 10 metre içerideki bir evin giriş katını deniz suyu bastı. Kıyıda bağlı olan bir kayık suya gömüldü.
Çarpmadan sonra gemi, atılan demirin de etkisiyle bu kez geriye sürüklendi ve kıyıdan 500 m. açıkta durabildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörlerle güvenlik önlemi alındı.
Kandıra Cezaevinde tutukluyken avukat Özge Yılmaz ile evlenen Peker baba oluyor. Ceza ve İnfaz Kanuna göre cezaevinde cinsel ilişki kurmak yasak
Van’da emekli 2 imamın, 110 hacı adayını dolandırıp hacca gittiği öne sürüldü. Dolandırılanlar, kendilerinden kişi başına 3 bin 200 Euro alınan şirketi basıp görevlilerle tartıştı.
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler CHP’li Avcılar belediyesinin önünde lale soğanı dağıtmak isteyince iki belediyenin zabıtaları arasında meydan kavgası çıktı
Balıkesir Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimde belediye başkan aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
|