|
|
15 Temmuz 2008 Salı 03:39
|
Toplum
|
BU KADAR YOĞUN İLGİ BEKLENMİYORDU... Yeni kurulan 23 üniversiteye rektör olmak talebiyle, 14 gün içinde 330 profesör YÖK'e başvuruda bulundu
Yeni üniversitelere rektörlük seçimiyle ilgili süreç YÖK'ün 30 Haziran'da internet sitesine koyduğu ilanla başladı.
İlanda yeni üniversitelere rektör olmak isteyen 67 yaşını geçmemiş profesörlerin 15 gün içinde YÖK'e başvurması istendi.
Adayların rektör olmak istedikleri üniversitede çalışma zorunluluğun bulunmaması başvurularda patlama yarattı.
Dün akşam saatlerine kadar 330 rektör adayı akademik özgeçmişi ve yayın listesi yer alan başvuru dilekçesini YÖK'e verdi.
Bugün akşama kadar bu sayının 400'e ulaşması bekleniyor.
Şırnak'tan Ağrı'ya, Hakkâri'den Batman'a kadar geniş bir coğrafyada kurulan yeni 23 üniversitede en çok başvuru batıda ve büyük şehirlere yakın iller, Çankırı Karatekin, Bartın, Nevşehir, Karamanoğlu Mehmetbey ve Yalova üniversitelerine yapıldı.
Rektör adaylarının başvuruları yarından itibaren YÖK tarafından değerlendirmeye alınacak. Başvuruları eksiksiz olan adaylar YÖK üyelerince mülakata alınacak ve gizli oylama sonucu her üniversite için üçer adaya indirilecek. Bu listeler de Köşk'e gönderilecek.
Araç kiralama firmalarının şikayetleri üzerine harekete geçen İstanbul polisi, elebaşılığını Celal T.’nin üstlendiği 18 kişilik çeteyi çökertti.
BU BEŞİNCİ OLDU: Üç işçi hayatını kaybetti 27’si yaralandı
İSTANBUL Şişli’deki bir banka şubesine turist kılığında giren soyguncular, veznede bulunan 100 bin YTL’yi alıp kayıplara karıştı.
Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Kırıkkale MKE barut fabrikasındaki patlamada yaralanan 26 kişiden 24'ünün taburcu edildiğini bildirdi.
OKS'de tercihinde yükselme sonucunda fen, sosyal bilimler, Anadolu, Anadolu öğretmen ve sağlık meslek liselerinde boş kontenjan kalmadı.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 güvenlik görevlisi şehit olurken, 3 güvenlik görevlisi de yaralandı.
|