Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 00:46 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
21 Temmuz 2008 Pazartesi 02:54 Toplum

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ... 100 bin öğrenci yaşadıkları şehirden ilk kez dışarı çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell'in ortaklaşa yürüttüğü Gönül Köprüsü projesiyle... GELECEK YILIN HEDEFİ, BU ÇOCUKLARI YURT DIŞINA GÖTÜRMEK

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliği ile hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" Projesi'nin bu yılki ayağı tamamlandı.

Proje kapsamında önceki gün İstanbul'a gelen son öğrenci grubunu uğurlama toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "Bu yıl başarıyla tamamlanan projede glecek yıl sınırları aşıp Avrupa ve Amerika'ya köprülerimizi uzatacağız" dedi.

Proje kapsamında Iğdırlı misafiriyle birlikte İskenderun'da denize açılan ve yüzme bilmeyen arkadaşını kurtarırken hayatını kaybeden Muhammed Çalışlar için " Gönül Köprüsü'nün bir şehidi var" diyen Çelik "Muhammed'in adını Hatay'da yaptırdığımız bir okula vereceğiz" dedi. Projenin barış ve dostluk için atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv "Projenin maliyeti bir tankın maliyetinden çok daha az" diye konuştu.

Nisan ayında başlanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında 81 ilden toplam 100 bin öğrenci farklı illeri ziyaret ederek Doğu ve Batı arasında dostluk köprüsü kurdu.

Çoğu hayatlarında ilk kez yaşadıkları ilin sınırları dışına çıkarak Türkiye'nin farklı illerinde unutulmaz deneyimler yaşayan çocukları yepyeni arkadaşlıklar kurdular.

Bir çoğu denizi, köy hayatını görmeyen çocuklar bu sayede farklı illerde birbirlerinin yaşamlarını yakından görme fırsatını yakaladı.

Proje kapsamında İstanbul'a gelen son öğrenci grubu olan Şanlıurfalı 400 öğrenci Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın katıldığı bir törenle evlerine uğurlandı.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, projenin bu yıl başarıyla tamamlandığını ve önümüzdeki yıllarda da süreceğini dile getirdi. "Binlerce çocuğumuz eğlenerek, görerek, paylaşarak öğreniyor. Önümüzdeki yıllarda Avrupa'ya Amerika'ya da köprülerimizi uzatacağız, sınırlarımızın dışına çıkacağız" dedi.

İlgili Başlıklar:
Sosyal Sorumluluk Projeleri (17 haber)
Turkcell (135 haber)
Eğitim Haberleri (419 haber)






AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.

İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.

Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.

İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...

Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam