Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 00:33 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
22 Temmuz 2008 Salı 15:44 Toplum

İstanbulluların SEÇTİĞİ yeni vapurların ilki yarın DENİZE İNİYOR

'Fatih' adı verilen vapurun yarın Tuzla'da düzenlenecek törenle suya indirileceği ve yıl sonunda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 2006 yılında düzenlenen 'Haydi İstanbul, Vapurunu Seç' kampanyasında kullanılan 368 bin 575 oyun yüzde 41'ini alarak seçilen 4 numaralı modelin ilki olan ve 'Fatih' adı verilen vapurun yarın Tuzla'da düzenlenecek törenle suya indirileceği ve yıl sonunda hizmet vermeye başlayacağı belirtildi.

Seçilen şehir hatları vapurunun yapımının Tuzla Çeliktrans Tersanesi'nde tamamlandığı, Türk mühendislerce inşa edilen vapurlardan ilk etapta 5 adet üretileceği bildirildi.
Vapurların her birinin maliyetinin 9,3 milyon dolar olduğu, 'Fatih'in ardından diğerler vapurların üçer ay arayla hizmete gireceği kaydedildi.

İşte4 numaralı vapurun özellikleri:

- Boyu 68 m, eni ise 13 m. olan vapur, 1.800 yolcu kapasiteli ve 14 knot deniz mili hız yapabiliyor.

- Dünyanın en gelişmiş manevra gücüne ve kabiliyetine sahip sistemlerden birisiyle donatılan gemi, mevcut vapurlardan daha kısa zamanda seferlerini tamamlayacak. 4 ana jeneratör, elektrik motoru tahrikli Azimut Pervane Sistemi, gelişmiş seyir cihazları ve yüksek ivmeli yavaşlama ve hızlanma özellikleri ile de son derece güvenli.

- Geniş ve ferah salon, panoramik camlar, klima sistemi ve minimum titreşime sahip geminin üst, ön ve arkası açık. Güvertede oturma yerleri mevcut ve otomatik kapı sistemi ile iskeleye yanaşmadan kapılar açılmayacak.

- Her türlü konforun düşünüldüğü gemiler, ayrıca minimum yakıt sarfiyatı ve ideal egzost emisyon değerleri ile de çevreci özelliğe sahip.

- İçinde revir, bebek bakım odası, evcil hayvan barınakları, büfe, 6 adet plazma televizyon ve 1 adet DVD player, GPS üzerinden uyduya kilitlenebilen dijital anten sistemi gibi sosyal donatı alanlarının da bulunduğu gemilerde, fiziksel, görme ve işitme engelliler için de tasarımlar yeralıyor. Engelliler için uygun rampa, engelli tuvaleti, özel ışık ve ses düzeni zemin kaplaması gibi özellikler bunlardan bazıları.

İlgili Başlıklar:
İDO (39 haber)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (143 haber)






AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.

İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.

Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.

İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...

Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam