|
|
25 Temmuz 2008 Cuma 01:00
|
Toplum
|
Anne katili Başak’a deli raporu verildi
Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki’yi boğazını keserek öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan kızı Başak Aydıntuğ için Numune Hastanesi ‘cezai ehliyeti yok’ raporu verdi.
Mahkeme, Aydıntuğ’un İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda 3 hafta gözlem altında tutulmasını kararlaştırdı. Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, mahkeme heyeti, Numune Hastanesi’nden gelen raporda, Başak’ta akıl hastalığı durumunun tespit edildiği ve “Ceza ehliyeti yoktur” denildiğini aktardı.
Başak, Adli Tıp Kurumu’nda 3 hafta süreyle gözetim altında tutulacak.
Adli Tıp, “işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamaz” raporu verirse Başak, Ruh Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra serbest kalacak.
Adli Tıp, “işlediği fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneği azalmış” şeklinde akıl hastalığı raporu verirse Başak bu kez 25 yıl hapis cezasıyla yargılanacak.
Milletvekili evinde düzenlediği basın toplantısında, torununun kaçırılmasıyla ilgili bilgi verdi.
İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu umreden döndü. Ustaosmanoğlu özel izinle arka kapıdan çıkınca, kendisini görmek için bekleyen müritleri hayal kırıklığına uğradı
İşadamı Hüsnü Özyeğin'in kurduğu Özyeğin Üniversitesi, pazarlama alanında dünya sıralamasında ilk 100 işletme okulu arasına girdi.
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Münih seferini yapan yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı.
|