Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 00:37 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
28 Temmuz 2008 Pazartesi 07:58 Toplum

BOMBA TANIDIK ÇIKTI: RDX

Trafiğe kapalı caddede, kalabalık saatte yapılan saldırıda RDX türü bomba kullanıldı. Bu tarz bomba, Ankara Anafartalar Çarşısı, Diyarbakır dershane patlamasında kullanılmıştı. Polis çalışmasını PKK üzerinde yoğunlaştırdı.

SABAH gazetesi olayı manşetine böyle taşıdı:

4 ÇOCUK BİR HAMİLE KADIN

İLK patlama bir çöp kutusunda oldu. Nispeten küçük patlamada yaralananların yardımına koşanlar, ikinci bombanın tuzağına düştü. Çevre kan gölüne döndü. 4'ü çocuk, 1'i hamile kadın16 kişi öldü. 154 kişi yaralandı.

AİLENİN AKŞAM GEZMESİ KANA BULANDI

Patlamada yaralananlar arasında çocuklar da vardı. Topluca akşam gezmesine çıkan bir aile, kanlar içinde kaldı (üstte). Yabancı TV'ler olayı, yayınlarını keserek duyurdu. Polis, yeşil tişörtlü birini arıyor.

Hain saldırıda kullanılan bombanın adresi PKK

Güngören'de 16 kişinin ölümüne 154 kişinin yaralanmasına neden olan bombanın türünün RDX olduğu saptandı. Polis bu tür bombayı PKK'nın daha önce kullandığını açıkladı.

Güngören'de 16 kişinin öldüğü, 154 kişinin yaralandığı iki ayrı patlamada kullanılan bombanın türünün RDX olduğu belirlendi. Terör örgütü PKK'nın kullandığı bomba türü olarak bilinen, A4 ve C4 plastik patlayıcıların hammaddesi olarak kullanılan RDX, Bahriye Üçok, Prof. Dr Ahmet Taner Kışlalı, Diyarbakır'da 5 kişinin öldüğü 68 kişinin yaralandığı saldırıda ve Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda 6 kişinin öldüğü 69 kişinin yaralandığı saldırıda kullanılmıştı. Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, olayın tipik bir PKK eylemi olduğu ihtimali üzerinde duruluyor. ANKA'nın haberine göre bomba düzeneği ile diğer teknik ayrıntıların netleşmesinin ardından kesin sonuca ulaşacaklarını bildiren Emniyet yetkilileri, eylemin son günlerde PKK'ya karşı ağır kayıplar verdiren TSK'nin operasyonlarına karşı bir misilleme eylemi olabileceği üzerinde durduklarını bildirdi.

RDX'Lİ SALDIRILAR

* Diyarbakır'da 5 Ocak 2008'de 5 kişinin öldüğü ve 68 kişinin yaralandığı bombalı saldırıda teröristler, subay ve astsubayları taşıyan servis otobüsü geçerken, dershane önüne park ettikleri LPG'li Lada otomobilde 60 kilo RDX'i infilak ettirdi.

* Ankara Anafartalar Çarşısı girişinde 23 Mayıs 2007 tarihinde patlatılan bomba, 6 kişinin ölmesine 79 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

* Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı 21 Ekim 1999'da aracına yönelirken arabasına silecek ile kaput arasına konulmuş poşete sarılı paketi alıp sol eliyle kapıyı açtığı sırada büyük bir patlama meydana geldi. Çıkan patlamada sağ kolu kopan Kışlalı hayatını kaybetti. Saldırıda kullanılan patlayıcının RDX olduğu tespit edildi.

* Doç. Dr. Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990'da Ankara'daki evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Üçok'un ölümüne neden olan bomba türünün de RDX olduğu ortaya çıktı.

İlgili Başlıklar:
Terör (254 haber)
Bomba Çeşitleri (9 haber)






AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda patlayan bombadan sonra İstanbul Emniyeti gerçek bombayla X-Ray eğitimi verdi.

İstanbul Üniversitesi'nde rektör adaylarını bir araya getiren panele katılmak isteyen öğrenciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Osmaniye'de bir balıkçı avlanmak için gittiği nehirde kayboldu.

Samsun'da bir kadın adliye girişinde çantasında bulunan kurusıkı tabancayı polise teslim edince 600 YTL para cezasına çarptırıldı.

İşte bayram boyunca Ankaralılar'ın arayabileceği ACİL DURUM numaraları...

Çocuklara oyuncak olarak satılan ilaç kapsülü boyutundaki su maymunları su ile temas ettiğinde 400 kat büyüyor.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam