|
|
30 Temmuz 2008 Çarşamba 08:59
|
Toplum
|
Üniversiteler Arası Kurul'da görev değişimi: AKP hükümetine 'kök söktüren' AKAYDIN, gidiyor
Akaydın gidiyor yerine Ceylan geliyor
Yükseköğretim kurumlarında, ağustos ayıyla birlikte ciddi değişiklikler olacak.
Hükümete sert muhalefetleriyle tanınan rektörlerin de bulunduğu 21 üniversitede yönetim değişecek.
Gelecek ay Üniversitelerarası Kurul’da (ÜAK) da görev değişimi var.
Türbana karşı sert bildirileri kamuoyuna duyuran Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, yerini Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan’a bırakacak.
6 Ağustos’ta görevi sona erecek rektörler arasında, katsayı, türban gibi konularda hükümeti sert bir dille eleştirmekten kaçınmayan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay gibi isimler de var. 21 üniversite rektörünün yanı sıra ağustos ayında ÜAK Başkanı Akaydın’ın da başkanlık görevi sona erecek. Akaydın’ın ÜAK Başkanlığı bayrağını, 1 Ağustos itibariyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Ceylan devralacak.
Akaydın’ın başkanlık yaptığı son bir yılda ÜAK türbanla ilgili anayasa değişikliğine yönelik çok sert bildiriler yayınladı. İkinci dönem Akdeniz Üniversitesi rektörlüğü için aday olan ve ismi Köşk’e birinci sırada gönderilen Akaydın’ın ÜAK Başkanlığı 31 Temmuz’da sona erecek. Akaydın’ın koltuğuna 1 Ağustos’ta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü oturacak. Yücel Aşkın’ın yerine rektör seçilen Ceylan, Akaydın’a göre daha ılımlı yaklaşımlarıyla tanınıyor. Rektörler görev yaptıkları üniversitelerinin kuruluş tarihine göre sırasıyla bir yıllığına ÜAK başkanlığı yapıyor.
Haber: RADİKAL gazetesi
FOTOĞRAF: Üstte, giden; altta gelen...
Kastamonu'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada silahla vurularak ağır yaralanan şahıs hastanede hayatını kaybetti. İŞTE HAYAT VE ÖLÜM PAZARLIĞI:
Bursa'da, elinde tabancayla kuyumcu dükkanına giren 46 yaşındaki S. A., Ercan B'yi öldürmek istedi. Tabanca tutukluk yaptı, silahı Ercan B.'ye kaptırdı. Sonra yalvardı.
13 polisin yaralanmasına neden olan ve aracıyla birlikte parçalanan PKK'lı teröristin kullandığı aracın ilk sahibi ve beraberinde gözaltına alınan 2 kişi serbest bırakıldı.
Hakkari'de bir hidroelektrik santralinde çalışan elektrik mühendisi, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından kaçırıldı.
Osman Hayal'in gözaltına alınış nedeniyle ilgili açıklama yapılmadı.
TESK Genel Başkanı Palandöken, çoban Töreci'ye öğrenim bursu başta olmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
|