|
|
22 Aralık 2006 Cuma 14:19
|
Toplum
|
Cevahir'de kız çocuğu döven güvenlikçiler polise teslim oldular; savcıya ifade veriyorlar
Cevahir Alışveriş Merkezi’nde, hırsızlık yapacağını düşünerek A.Ö. adlı çocuğu döven ve haklarında yakalama emri çıkartılan güvenlikçiler, Şişli Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim oldu
Görevlerine son verilen güvenlikçilerin bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Bu olaylar sırasında Cevahir Alışveriş Merkezi’nin kalbine yenilen güvenlik müdürü Emekli Albay Şakir Mithat Piroğlu da askeri törenle toprağa verildi.
Sedat Piroğlu kardeşinin “Güvenlik güçlerinin bir kız çocuğunu dövmesi ile ilgili” haberlerden sonra zor günler geçirdiğini söyledi. Cenaze namazına katılan Cevahir Alışveriş Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Aydoğan Cevahir ısrarlı sorular üzerine “İki üzüntülü olay yaşadık ve bir büyüğümüzü kaybettik” dedi.
Cevahir’de dayak yiyen A.Ö.’nün ise hırsızlık suçlarından sabıkalı ailesinin yanından alınarak yuvaya yerleştirildiği öğrenildi. Babasının cezaevinde olduğu belirtilen Asalet Ö.’nün de Çocuk Şube Müdürlüğü’nde dosyasının bulunduğu kaydedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü dayak olayı ve söz konusu güvenlik şirketiyle ilgili soruşturma başlatmıştı.
BİR ÖNCEKİ HABERİMiZ
Cevahir'de 'dövülen küçük kızın' ABLASI, kapkaçtan gözaltına alındı
İŞ MERKEZİ'NDE DARP EDİLEN ÇOCUĞUN ABLASI KAPKAÇTAN GÖZALTINA ALINDI
Mecidiyeköy'deki Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde özel güvenlik görevlileri tarafından hırsızlık yaptığı iddiasıyla darp edilen çocuğun, ablası ve 3 akrabasının Eminönü'nde bir kadının çantasını çaldıktan hemen sonra gözaltına alındığı belirtildi.
İddiaya göre, A.Ö'nün ablasının da aralarında olduğu 4 kişi, Eminönü Ankara Caddesi üzerinde kucağında bebeğiyle yürüyen Cizdy Ölmez'in çantasını kapkaç yöntemiyle aldı. O sırada devriye görevi yapan polis ekipleri, kadının çığlıkları üzerine yardımına koştu. Ölmez'in verdiği eşkaller üzerine araştırma başlatan polis ekipleri, kovalamacanın ardından zanlıları kısa sürede yakaladı. Zanlılar A.Ö. ile berberindeki H.Ö, K.Ö. ve B.T. direnmelerine rağmen gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların, çok sayıda suçtan sabıkalarının olduğu belirtildi.
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolleri yapılan 4 kişinin, sorgu ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.
Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.
EY VATANDAŞ; Kriz de varken, sahte para veya PERU parası kabul etmeyin...
Antalya'da 9 ay önce kaybolan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı.
Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.
Eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 67 yaşındaki emekli Deniz Albay Mete Köksal beraat etti.
|