Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 2 Aralık 2008Güncelleme: 02.12.2008 21:40 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Avrupa Birliği
YAŞ Toplantıları
Türk Silahlı Kuvvetleri
İlker Başbuğ
Emine Ayna
DTP
Celalettin Cerrah
Polis Emniyet Haberleri
Türkiyede Yabancı Sermaye
Vestel
Add to Google
05 Eylül 2008 Cuma 08:15 Toplum

Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleriyle toplantı yapan İLK GENELKURMAY BAŞKANI oldu

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ilk yurtiçi gezisini Malatya’daki 2’nci Ordu Komutanlığı’na yaptı. Daha sonra Diyarbakır’a geçen İlker Başbuğ, bir ilki gerçekleştirerek sivil toplum örgütleriyle toplantı yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral A. Atilla Işık ve 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile Malatya’ya gelerek Vali Halil İbrahim Daşöz’ü makamında ziyaret etti.

Başbuğ “İlk gezimizi 2’nci Ordu Komutanlığımıza yapıyoruz. Bunun anlamı var. 2’nci Ordu terörle mücadelede en önemli göreve sahip birliklerimizden birisi” dedi. Komutanlar daha sonra Diyarbakır’a geçti, valilik ziyareti sonrası sivil toplum örgütü temsilcileriyle görüştü. Diyarbakır Valiliği’ndeki toplantıya; Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 20 sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

MESAJIMIZ SEVGİ

Orgenaral Başbuğ “2 yılım burada geçti. Hava ve jandarma kuvvet komutanları da iki yıl burada görev yaptılar. Bu nedenle en azından bize fahri hemşehrilik verilmesi lazım. Diyarbakır’ı, Diyarbakırlıların hepsini seviyoruz. İlettiğimiz mesaj bu” dedi. Görüşmeye Diyarbakır Barosu, İHD ve Diyarbakır Tabipler Odası’nın davet edilmediği öne sürüldü.

Teröre karşı birlik mesajı

ORGENERAL İlker Başbuğ’la görüşmelerinin ardından açıklama yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ilk kez bir Genelkurmay Başkanı’nın Diyarbakır’da sivil toplum örgütleriyle bir araya gelip bölgenin ve ülkenin sorunlarını paylaştığını söyledi. Orgeneral Başbuğ’un, dağa çıkışın engellenmesi için nelerin yapılabileceği yönündeki önerilerini dinlediğini ifade eden Kaya ‘’Genelkurmay Başkanımız, terörle mücadelenin sadece askerin işi olmadığını, birlik içinde mücadele verilmesi gerektiği ifade etti. Biz önerilerimizi sıraladık. Bundan önemli sonuçlar çıkardığını ifade etti. Çok yararlı bir görüşme olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanımızın bizimle bir araya gelmesi, sivil toplum kuruluşlarını önemsediğini gösteriyor’’ diye konuştu. Sivil toplum örgütleri ile görüşme talebinin İlker Başbuğ’dan geldiğini ifade eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise “Sayın komutanımız Diyarbakır’da 2 yıl görev yaptığı için ilimizi çok iyi biliyor. Sivil toplum örgütlerinin demokrasinin vazgeçilmez parçası olarak gören komutanımız, bunu uygulamak amacıyla toplantı yapmıştır” dedi.

İlgili Başlıklar:
İlker Başbuğ (79 haber)
Genelkurmay Haberleri (364 haber)
Genelkurmay Başkanı (50 haber)
Diyarbakır (178 haber)






Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.

Antalya'da 9 ay önce kaybolan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı.

Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.

Eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 67 yaşındaki emekli Deniz Albay Mete Köksal beraat etti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam