|
|
13 Eylül 2008 Cumartesi 15:03
|
Toplum
|
Yargıtay, evinde kaldığı kadını sabaha karşı okşayan erkeğin 'zorla ırza geçme' suçundan yargılanmasına itiraz etti
ÇÜNKÜ: Vücudu okşamak basit cinsel saldırı olarak kabul edildi
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, birlikte alkol aldığı ve evinde kalmasına izin verdiği kişinin vücudunun okşanmasını ‘basit cinsel saldırı’ olarak değerlendirdi.
Antalya 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararını bozan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, birlikte alkol aldıktan sonra evine gittiği kadını sabaha karşı okşayan sanığın ‘zorla ırza geçme’ suçundan değil ‘basit cinsel saldırı’ suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi.
Yargıtay’ın verdiği bozma kararında şöyle denildi:
“Birlikte alkol aldıktan sonra gece müştekinin evinde kalan sanığın, sabaha karşı uyumakta olan müştekinin yatağına girerek vücudunu okşamak suretiyle gerçekleştirdiği eyleminin, 5237 sayılı TCK nun 102/1. maddesinde düzenlenen takibi şikayete bağlı, basit cinsel saldırı suçunu oluşturduğu , müştekinin mahkemeye ibraz ettiği dilekçesi ile şikayetten vazgeçtiğinin anlaşılması karşısında, 5237 sayılı TCK nun 73. ve CMK nın 232/8. maddesi uyarınca kamu davasının düşmesi yerine yazılı şekilde hüküm kurulması bozmayı gerektirmiştir"
MADDE 102. - (1) Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, mağdurun şikâyeti üzerine, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.
EY VATANDAŞ; Kriz de varken, sahte para veya PERU parası kabul etmeyin...
Antalya'da 9 ay önce kaybolan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı.
Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.
Eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 67 yaşındaki emekli Deniz Albay Mete Köksal beraat etti.
|