|
|
27 Eylül 2008 Cumartesi 08:20
|
Toplum
|
İstanbul'da etkili olan fırtına nedeniyle bir tanker ile gemi karaya oturdu
Kilyos önlerinde demirliyken kuvvetli rüzgar ve dalgalar yüzünden demir tarayarak sürüklenen Rus bayraklı ''RADIKS-5'' adlı tanker, Karaburun açıklarında karaya oturdu.
Geminin tahliye edilmesi önerisine karşın, 12 personel, ''gemi donatanından talimat beklendiğini'' ifade ederek, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) Kilyos kara tahlisiye ekiplerinin talebini reddetti.
Kamboçya bayraklı ''Volgabalt 150'' adlı gemi de aynı şekilde sürüklenerek Gümüşdere önlerinde karaya oturdu.
Bu geminin personeli de can tehlikesi bulunmadığını beyan ederek, KEGM ekiplerinin tahliye talebini kabul etmedi. Karaya oturan gemi ve tanker, KEGM ekiplerince kontrol altında tutuluyor. -SÜRÜKLENEN GEMİ- Bu arada, İstanbul Boğazı Karadeniz girişinin 5 mil doğusunda yer alan Eşek Adası açıklarında, yedeğinde 88 metre uzunluğunda kabuk tekne ile ilerlemekte güçlük çeken ve karaya doğru sürüklenen Hollanda bayraklı ''Barracuda'' adlı römorkör, yedeğindeki tekneyi bıraktı. Bu tekne karaya otururken, römorkör, Karadeniz açıklarında bekleyişini sürdürüyor.
İzmit'ten Romanya'nın Köstence Limanı'na giderken Karaburun açıklarında karaya oturan ve 11 personeli kurtarılan Kamboçya bayraklı ''Skar'' adlı kuru yük gemisinin çekilebilmesi için de hava koşullarının düzelmesinin beklendiği bildirildi.
Yüksek Askeri Şura sona erdi. Sonuç: 5 asker irtica'dan 19 asker uyuşturucu ve ahlaka aykırı davranıştan olmak üzere toplam 24 asker TSK'dan ihraç edildi.
EY VATANDAŞ; Kriz de varken, sahte para veya PERU parası kabul etmeyin...
Antalya'da 9 ay önce kaybolan gencin öldürüldüğü ortaya çıktı.
Tutuklu sanık Ertekin, Mahkeme Başkanı Şengün'e 'Duyduğumuz kadarıyla kardeşinizi kaybetmişsiniz. Başınız sağ olsun' dedi.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti.
Eşiyle bindiği uçakta bomba şakası yaptığı iddiasıyla hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 67 yaşındaki emekli Deniz Albay Mete Köksal beraat etti.
|