Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 23 Kasım 2008Güncelleme: 23.11.2008 18:59 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Doping İddiaları
İntihar
Kaddafi - Libya
Dekorasyon
Genetik
Teknoloji
Taksim Meydanı
Google
Üçüncü Sayfa Haberleri
Bankacılık
Add to Google
05 Ekim 2008 Pazar 10:01 Toplum

Profesör annesini öldüren kız borderline çıktı

Ankara'da tıp profesörü annesi Olcay Tiryaki'yi öldüren üniversite öğrencisi Başak Aydıntuğ'u mahkeme, cezai ehliyetinin tayini için Adli Tıp'a sevk etti.

Zaman gazetesinden İBRAHİM BALTA'nın haberi:

Başak'ı İstanbul'da 2 hafta gözlem altında tutan Adli Tıp Kurumu, 'cezai ehliyeti tam' raporu verdi. Ancak Adli Tıp'tan önce muayene olduğu Ankara Numune Hastanesi, genç kızda kişilik bozukluğu, Hacettepe Tıp Fakültesi de borderline kişilik bozukluğu tespit etti. Psikiyatride akıllılık ile delilik arasındaki sınır çizgisinde hayat süren kişilere borderline deniliyor. Psikiyatristler, akıl veya şuur kaybına yol açmayan borderline kişilik bozukluğunun cezai ehliyeti etkilemeyeceği görüşünde ve raporları da bu yönde oluyor. Borderline, hastalık ile iyilik hali arasındaki durumu anlatan genel tıbbi bir terim. Örneğin 120'ye kadar olan kan şekeri normal kabul edilirken, 120-140 arası boderline, 140 üzeri hastalık hali kabul ediliyor. Gözlem altında tutulduğu Adli Tıp'ta Başak Aydıntuğ, kendisine hakarete varan sözleri ve aşağılaması sebebiyle annesini öldürdüğünü, çok pişman olduğunu, zaten antidepresan ilaçlar kullanan biri olduğunu söyledi.

Psikiyatrist Doç. Dr. Oğuz Karamustafalıoğlu'na göre 17-18 yaşında ortaya çıkan borderline, kişilik bozukluklarının anası durumunda. Bu kişiler inişli çıkışlı, bazen eylemci bazen pasif bir ruh hali içinde bulunabiliyor. Göklere çıkardığı, yücelttiği aynı insanı bir anda yerin dibine batırıyor. İstikrarlı bir halleri yok. 15 yaşından sonra ortaya çıkan borderline kişilik bozukluğu yaşayanlar, hayatta her şeyi iyi-kötü, siyah-beyaz gibi keskin çizgilerle ikiye ayırıyor. Hastalık her ne kadar 17 veya 18 yaşında ortaya çıksa da, Karamustafalıoğlu, hastalık şikayetiyle gelenlerin yarısının aileleri tarafından ihmal edilmiş çocuklar olduğunu söylüyor. Borderline'lı hastaların ailelerinde tespit edilen ortak özellikler şöyle: "Aile içi şiddet. Aşağılanma. İhmal edilmişlik, çocukla vakit geçirmemek. Evde oturmak, vakit geçirmek anlamına gelmiyor, onlarla ortak bir iş yapılması gerekiyor." Okulöncesi eğitim, sosyal faaliyetler, kurslar çocukların kendilerini geliştirmesine fırsat veriyor, borderline olma halinden uzaklaştırıyor.

İlgili Başlıklar:
Mahkeme Koridorlarından (379 haber)
Cinayet (557 haber)






Şişli’de eski ortağını öldürtmek istediği iddia edilen karikatürist Galip Tekin ile tetikçi olduğu öne sürülen Maksut Adıyaman gözaltına alındı

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e göre terörist başına Galatasaray maçlarını izlemesi için televizyon verilmeli. Öcalan’ı idama mahkûm eden Hâkim Eken ise tüm ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerini

Antakya'da yıldırım düşmesi sonucu çöken biodizel madeni yağ tesis binasının enkazında kalan 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinden itibaren akşama kadar gerçekleşen yağış miktarına ilişkin bilgi verdi.

ANKARA’da Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam