|
|
05 Ekim 2008 Pazar 12:13
|
Toplum
|
ÜNİVERSİTE İÇİN EK ŞANS BAŞVURUSU
Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sonucunda merkezi yerleştirme ile herhangi bir programa yerleşemeyen üniversite adayları, şanslarını "ek yerleştirme"de deneyebilecek.
Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak ek yerleştirme için 8-13 Ekim arasında başvuru alınacak.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ÖSS merkezi yerleştirme sonucunda boş kalan kontenjanlar ile üniversitelere yeni tahsis edilen kontenjanlara ek yerleştirme yapacak. Ayrıca, üniversitelere kayıt işlemleri sonrasında boş kalan kontenjanlara da ek yerleştirme yapılacak.
Ek yerleştirmeye, merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) başvuramayacak. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için hiçbir yere yerleştirilmemiş veya Açıköğretim Fakültesinin "kontenjansız programlarına yerleştirilmiş" olmak gerekiyor.
Üniversitelere merkezi yerleştirme sonucunda 17 bini ön lisans programlarında olmak üzere toplam 24 bin boş kontenjan kalmıştı. YÖK, üniversitelere toplam 8 bin 400 yeni ek kontenjan tahsis etmişti. Üniversitelerde, kayıtlardan sonra boş kalanlar hariç toplam 32 bin 400 kontenjan bulunuyor.
Ek yerleştirme ile üniversitelere girmeye hak kazanan adaylar, 20-22 Ekim arasında kayıt yaptıracak.
Şişli’de eski ortağını öldürtmek istediği iddia edilen karikatürist Galip Tekin ile tetikçi olduğu öne sürülen Maksut Adıyaman gözaltına alındı
Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e göre terörist başına Galatasaray maçlarını izlemesi için televizyon verilmeli. Öcalan’ı idama mahkûm eden Hâkim Eken ise tüm ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerini
SİLİVRİ CEZAEVİNDEN HABERLER
Antakya'da yıldırım düşmesi sonucu çöken biodizel madeni yağ tesis binasının enkazında kalan 3 kişinin cesedine ulaşıldı.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinden itibaren akşama kadar gerçekleşen yağış miktarına ilişkin bilgi verdi.
ANKARA’da Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü.
|