Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 23 Kasım 2008Güncelleme: 23.11.2008 19:19 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Doping İddiaları
İntihar
Kaddafi - Libya
Dekorasyon
Genetik
Teknoloji
Taksim Meydanı
Google
Üçüncü Sayfa Haberleri
Bankacılık
Add to Google
09 Ekim 2008 Perşembe 07:11 Toplum

Maaşına yüzde 20 zam yapıldı

Bakanlar Kurulu, mart ayında gündeme aldığı YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Genel Kurul ve Denetleme Kurulu üyelerinin maaşlarına zammı dün gerçekleştirdi.

YÖK Başkanı Özcan’ın maaşı, yapılan yaklaşık yüzde 20’lik zamla 5 bin 376 YTL’den, 6 bin 696.81 YTL’ye yükseldi.

Son zam 15 yıl önce

YÖK Başkanı ve diğer üyelerin maaş oranları, son olarak 30 Mart 1993’te düzenlenmişti. 15 yıl aradan sonra yapılan düzenleme Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlar Kurulu kararında YÖK Başkanı dışında kalan diğer üyeler ile Denetleme Kurulu üyeleri için de zam öngörüldü. Bu konudaki düzenlemeyi içeren karar şöyle:

Zam oranları

YÖK Başkanı’na, 1993’ten beri ’birinci derecenin son kademesindeki profesörlerden rektörlüğe atananlara ödenen aylık gösterge, ek gösterge, memuriyet taban aylık göstergesi, kıdem aylık göstergesi, makam tazminatı ve üniversite ödeneği ile idari görev ödeneği brüt tutarının’ yüzde 65 oranında artırılmak suretiyle belirlenen ücret, ’en yüksek devlet memuruna ödenen aylık (ek gösterge dahil), taban aylığı, kıdem aylığı, yan ödeme ile özel hizmet, makam ve temsil tazminatları toplamının brüt tutarının’ yüzde 200 oranında artırılmış şekliyle tespit edilecek.

YÖK Başkan Vekili’nin ücreti de bu tutarın yüzde 185 oranında artırılmasıyla belirlenecek. YÖK üyelerinin ücreti ise bu ücretlerin yüzde 40 yerine yüzde 165 oranında artırılmasıyla hesaplanacak.

YÖK Denetleme Kurulu üyelerine uygulanan yüzde 20 oranı da Denetleme Kurulu Başkanı için yüzde 155, Denetleme Kurulu üyeleri için yüzde 150 olarak belirlendi. Emekli aylığı almaları durumunda ise YÖK Başkanı’na yüzde 30 yerine yüzde 130, YÖK Başkan Vekiline yüzde 120, YÖK üyelerine yüzde 20 yerine yüzde 120 oranları uygulanarak hesaplanacak tutarlar, yasal kesintilerin ardından ödenecek. YÖK Başkanı ve üyelerine kararda belirtilen ücret dışında herhangi bir ödeme yapılmayacak.

İlgili Başlıklar:
Yusuf Ziya Özcan (91 haber)
YÖK (178 haber)
AKPnin İcraatları (175 haber)






Şişli’de eski ortağını öldürtmek istediği iddia edilen karikatürist Galip Tekin ile tetikçi olduğu öne sürülen Maksut Adıyaman gözaltına alındı

Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e göre terörist başına Galatasaray maçlarını izlemesi için televizyon verilmeli. Öcalan’ı idama mahkûm eden Hâkim Eken ise tüm ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerini

Antakya'da yıldırım düşmesi sonucu çöken biodizel madeni yağ tesis binasının enkazında kalan 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinden itibaren akşama kadar gerçekleşen yağış miktarına ilişkin bilgi verdi.

ANKARA’da Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam