|
|
13 Ekim 2008 Pazartesi 08:14
|
Toplum
|
'Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a....... ......' sözleri suç mu?
YARGITAY BUNA KARAR VERECEK...
YARGITAY Ceza Genel Kurulu, “Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a....... ......” sözlerinin suç teşkil edip etmediğine karar verecek.
Yerel Mahkeme, bu sözü söyleyen sanığın beraatine karar verdi.
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, sözlerin suç unsuru taşıdığını belirterek beraat kararını bozdu.
Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde meydana gelen olayda, D.A. düğünlerinin saat 23.00’te sonlandırılmasını isteyen polis memurlarına karşı çıkarak, “Ben böyle adaletin, emniyetin, devletin a.... ....” dedi. Polis memurları da, D.A. hakkında suç duyurusunda bulunarak ‘görevliye sövme’ suçunun işlendiğini iddia etti. Yerel mahkemenin sanığın reflektif davrandığını gerekçe göstererek verdiği beraat kararına yapılan itiraz sonrası dosya, Yargıtay 4. Ceza Dairesi’ne geldi. Daire, sövme eyleminin görevliye sövme olarak değerlendirilmesi ve beraat hükmünün bozulması gerektiğine karar verdi.
YEREL MAHKEME DİRENDİ
Yargıtay’ın bozma kararına yerel mahkeme tekrar direnerek beraat kararını tekrarladı. Yerel mahkeme kararında, “İdarenin, ama asıl olarak da yargının, dehşetli de olsa, irkiltici de olsa kendisine ve başkalarına karşı söylenmiş sözlerin temellerine inebilme cesaretini taşıması bir zarurettir. Sürecin gelişimi göz önüne alındığında yalnızca sanığın sarf ettiği sözlerde duraklamak bizi toplumsal yaşam ortamlarına aşırı müdahaleye yönelten bir indirgemecilik sonucuyla karşı karşıya bırakabilir. Sanık bu sözlerinde isyan belirtmiştir. Sözün ağırlığı, isyanı ortadan kaldırmaz” denildi. Yerel mahkemenin direnme kararının ardından dosya, Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine geldi. Davada son sözü Yargıtay Ceza Genel Kurulu söyleyecek.
Şişli’de eski ortağını öldürtmek istediği iddia edilen karikatürist Galip Tekin ile tetikçi olduğu öne sürülen Maksut Adıyaman gözaltına alındı
Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk’e göre terörist başına Galatasaray maçlarını izlemesi için televizyon verilmeli. Öcalan’ı idama mahkûm eden Hâkim Eken ise tüm ağırlaştırılmış müebbet hükümlülerini
SİLİVRİ CEZAEVİNDEN HABERLER
Antakya'da yıldırım düşmesi sonucu çöken biodizel madeni yağ tesis binasının enkazında kalan 3 kişinin cesedine ulaşıldı.
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, dün öğle saatlerinden itibaren akşama kadar gerçekleşen yağış miktarına ilişkin bilgi verdi.
ANKARA’da Halkevleri üyeleri, doğalgaz zamlarını protesto için Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. önüne yürüdü.
|