|
|
15 Ekim 2008 Çarşamba 17:49
|
Toplum
|
Genelkurmay Başkanı Türk - Kürt geriliminin yaşandığı Balıkesir'de provokasyon uyarısı yaptı
Org. Başbuğ, 'Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının bu tip tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını özellikle istiyorum' dedi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, ''Türkiye cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını, sağduyulu ve dikkatli olmasını, dikkatli hareket etmesini özellikle istiyorum'' dedi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrenci Alayı'nda sancak tevcih törenine katılan Orgeneral Başbuğ, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Balıkesir Valiliği'ne geçti.
Başbuğ, valilik binasına gelişinde kendisini alkışlarla karşılayan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
Daha sonra Vali Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, Balıkesir'in tarihte önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ''Balıkesir, Kuvayı Milliye hareketinin, bu ruhun ilk başladığı yerlerden birisi. Bu noktada Balıkesir bizler açısından, tarih açısından çok önemli bir yer'' dedi.
Başbuğ, bazı bölgelerde provokasyonlar yaparak vatandaşlar arasında çatışma yaratmak isteyenler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Bu fevkalade tehlikeli bir oyundur. Bunun için bizim bütün vatandaşlarımıza, bu türlü tahriklere ve provokasyonlara alet olmamaları, bunlar konusunda çok dikkatli olmalarını özellikle ifade etmek istiyorum. Bazıları bu tip tahriklere, provokasyonlara girişebilir. Onun için biz Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm vatandaşlarının bu tip tahrik ve provokasyonlardan uzak kalmalarını, sağduyulu ve dikkatli olmasını, dikkatli hareket etmesini özellikle istiyorum. Bu vesileyle sizler vasıtasıyla bunların tüm vatandaşlarımıza duyurulmasında yarar görüyorum. Bu bizim için fevkalade önemli bir noktadır.''
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
Karaköy İskelesi sulara gömüldü
|