Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 18:45 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Luis Aragones
Hava Durumu
İDO
İspanya
Hıristiyan Dünyası
Türk Telekom Basketbol Takımı
Basketbol
Turkcell Süper Lig
İntihar
Ankaragücü
Add to Google
16 Ekim 2008 Perşembe 09:32 Toplum

Radikal gazetesi İlker Başbuğ'a manşetinden böyle seslendi: Ne bu hiddet bu celal!

Org. Başbuğ, TSK’ya yöneltilen eleştirileri çok sert yanıtladı: 'PKK’yı başarılı gösterenler akan kanın sorumluluğuna ortak olur'...

Orgeneral Başbuğ, TSK’ya yöneltilen eleştirileri çok sert yanıtladı: PKK’yı başarılı gösterenler akan kanın sorumluluğuna ortak olur. Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde durmaya davet ediyorum

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 17 askerin şehit düştüğü PKK’nın Aktütün saldırısı sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yöneltilen eleştirilere çok sert bir açıklamayla yanıt verdi. Saldırının PKK için ‘intihar’, askerler için ise ‘kahramanlık destanı’ olduğunu söyleyen Başbuğ, “TSK’nın kendine olan güveni tamdır” dedi. Taraf Gazetesi’nin yayımladığı bilgi ve belgeleri kast eden Başbuğ, “PKK’nın eylemlerini başarılı gibi gösterenler akan ve akacak olan kanın sorumluluğuna da ortak olurlar. Herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum” dedi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Balıkesir Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığı’na Cumhurbaşkanlığı tarafından tevcih edilen (verilen) Alay Sancağı dün, Orgeneral Başbuğ tarafından teslim edildi. Törene Orgeneral Başbuğ’un yanı sıra, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, EDOK Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu da katıldı.

Tören sonrası askeri öğrencilerle yemek yiyen Başbuğ, sonrasında kameraların karşısına geçti ve kendisinde alışık olunmayan bir üslupla eleştirileri yanıtladı:

KAHRAMANLIK DESTANI: Sizlere bu vesileyle değineceğim diğer bir konu ise Aktütün Karakolu’nun emniyetini sağlayan Bayrak Tepe’de meydana gelen olayla ilgili gelişmelerdir. İlk önce şunu herkesin iyi anlamasını istiyorum. Bu olay, Bayrak Tepe’de meydana gelen olay, bölücü terör örgütü açısından adeta bir intihar saldırısıdır. Bunu açın, okuyun, öğrenin. Bayrak Tepe’de çarpışan askerlerimiz açısından ise daha önce de ifade edildiği gibi bu bir kahramanlık destanıdır.

İNCELEME SÜRÜYOR: Olayın hemen akabinde her zaman olduğu gibi olayın bütün boyutlarının incelenmesi görevi Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından 2. Ordu Komutanı’na verilmiştir.

KENDİMİZE GÜVENİMİZ TAM: İncelemenin sonuçlanmasını müteakip kendine güveni olan bütün kurumlar gibi, ki TSK’nin kendine olan güveni tamdır. Dolayısıyla, Kendine güveni tam olan bütün kurumlar gibi bu incelemenin sonuçlanmasını müteakip elbette kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar kamuoyuna bilgi olarak verilecektir.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI: Ayrıca bu konulara ilişkin bilgileri sızdıranlar ve bu gizli bilgileri kullananlar hakkında da adli işlemlere başlanmıştır.

SORUMLU OLURLAR: Şimdi bu noktaya, şu söyleyeceğim hususa dikkatinizi çekiyorum. Bütün bunlara rağmen, bölücü terör örgütünün yaptığı eylemleri altını çiziyorum, başarılı gibi gösterenler, tekrar ifade ediyorum başarılı gibi gösterenler, akan ve akacak olan her damla kanın sorumluluğuna ortak olurlar. Bunu herkesin iyi anlamasını istiyorum.

KARARLIYIZ: TSK, bugün her zamankinden daha güçlü, daha kararlı, daha azimlidir. Son günlerde yoğunlaşan sistemli saldırılar emin olunuz ki; TSK’nın gücünü, kararlılığını, azmini arttırmaktan başka hiçbir işe yarayamaz.

DİKKAT UYARISI: Bir ordunun bu tip saldırılar karşısında ki bu saldırılar doğru bilgiye dayanmayan sınırlı aşan eleştirilerdir. Bu tip saldırılar karşısında her ordunun vereceği cevap ve tepki bellidir. Ve bu husus bütün ordular için de geçerlidir. Bu açıdan son sözüm şudur: Dolayısıyla herkesi dikkatli olmaya ve doğru yerde bulunmaya davet ediyorum. Benim size bugün söyleyeceğim bunlardır.

Akşam yayın yasağı geldi

Taraf gazetesi, saldırı öncesi havadan çekilmiş istihbarat görüntülerini yayımladı. İddiaya göre insansız hava uçakları tarafından çekilen görüntüler komutanlara bildirildi ancak önlem alınmadı. İddia daha sonra başka basın organlarında da yayımlandı.

Orgeneral Başbuğ’un açıklamalarından sonra, haberle ilgili yayın yasığı kararı alındı. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, haberlere, “soruşturma tamamlanana kadar” yayın yasağı koydu. Kararın, “Söz konusu belge ve bilgilerin devlet güvenliği bakımından gizli belge niteliği olması nedeniyle” alındığı kaydedildi.

Baykal hak verdi, Toptan ‘hür basın’ı hatırlattı...

Orgeneral İlker Başbuğ’un açıklamaları, çeşitli çevrelerde de yankı uyandırdı.
TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Terörle mücadele kararlılığını moralsizliğe dönüştürecek her türlü davranışa dikkat etmek lazım” dedi Ancak Toptan Türkiye’de hür basının bulunduğunu sözlerine ekledi. Toptan, eleştiride özgürlüğün de, demokratlığın doğal bir sonucu olduğunu belirterek, gazetecilerin görev yapma anlayışına da saygı göstermek gerektiğini söyledi.

Baykal: Kozmik bilgi nasıl sızar?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un yaptığı sert açıklamaya haklı buldu. Baykal’ın bu konuda “Türk silahlı Kuvvetleri’ni yıpratma dönük kampanyaları üzüntü ve dikkatle izliyoruz. Olay önemli ve vahim. Bu kadar önemli kozmik bilgilerin nasıl sızdırıldığının, kimler tarafından sızdırıldığının bir an önce ortaya çıkarılması gerekir diye düşünüyoruz” dediği öğrenildi.

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ‘Başbuğ’un TSK’yı yıpratan yayınlara gösterdiği tepkinin normal, ancak bu tepkinin medyayı tedirgin etmeyi amaçladığı izlenimini veren bir üslupla dile getirilmesinin doğru olmadığını’ belirtti: “Sayın Başkanın haklı mücadelesinde kendisini desteklemek herkesin görevdir, ancak bu görevin bihakkın yerine getirilmesi sadece ifade özgürlüğüne hepimizin saygı duyduğu ortamda mümkündür.”






İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.

ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.

Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.

İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam