türk net en son haber 22 Mart 2010Güncelleme: 22.03.2010 02:21 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi
Anketler

Güncel Başlıklar
Karayollarıyla İlgili Haberler
Barack Obama
ABD
AKPnin İcraatları
Yunanistan
Sivasspor
Vize Uygulamaları ve Sorunları
Danimarka
Müzik
Adana Demirspor
Add to Google
17 Kasım 2008 Pazartesi 13:42 Toplum

Marmaris'i ÖLDÜREN 9 şey

EN GÜZEL TATİL BELDELERİMİZDEN BİRİ OLAN MARMARİS, ÖLÜYOR. BU ÖLÜME 9 GEREKÇE BULUNDU:

Çevreciler, ilçeyi tehdit eden sorunları sıraladı:

Madencilik, denize dolgu, ormanlık alanların şahıslara kiralanması...

Geçen yıl 20 olan üye sayısı 200’e ulaşan Marmaris Çevre Gönüllüleri, ‘Yeter artık, Marmaris’in yok olmasına izin vermeyin’ başlıklı bildiri yayımlayarak, Marmaris’in doğasına, tarıma, hayvancılığa, canlıların sağlığına ve sürdürülebilir turizme darbe vuran dokuz sorunun bir an önce çözümlenmesi için işbirliği çağrısı yaptı.

Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, Marmaris’i tehdit eden sorunları şöyle sıraladı:

41 firmaya, Marmaris yüzölçümünün yüzde 52’sinde maden aranmasına olanak sağlayan ruhsat verilmiş. Düşünülmemiş ki, Marmaris’in zaten kendisi altın. Ruhsatlar iptal edilmeli.

Marmaris Limanı’nın körfezin içine doğru 300 metre uzaması için yapılan başvurular son aşamasına geldi. Top şimdi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda. İzin çıkarsa, denizde 6 bin 500 metrekarelik dev bir beton kütle oluşacak. Gölet görünümünde, kapalı bir deniz ve kendini temizleyemeyen bir körfeze sahip ilçedeki liman büyürse dev gemilerce kirletilecek. Su altı florası bozulacak, ekolojik denge korunamayacak, İstanbul’daki Haliç’e dönecek.

Çevre Bakanlığı, ‘Özel Ağaçlandırma Projesi’ kapsamında orman vasfını yitirmiş arazi sayarak, ilçede nedense yıllardır ağaçlandırılmayan birçok alanı şahıslara kiraladı. Maddi kazanç elde etmek için buralara binalar, tesisler yapılmasından çekiniyoruz. Proje, derhal yürürlükten kaldırılmalı.

Uzun yıllardır imar düzenlemesi yapılamadığı için, özel koruma alanlarında kaçak yapılaşma artt. Bu durumda 1500 yapı var. İmar sorunu halledilmeli ve kaçak yapılar yıkılmalı.

Cennet Adası’nda denizin doldurulduğu Milli Parklar tarafından tespit edildi ve konu yargıya taşındı. Bundan sonra denizin doldurulmaması için sıkı önlemler alınmalı.

Birçok deniz aracı sintine ve atık yağlarını denize boşaltıyor. Bu durumun önüne geçmek için deniz kirliliği izleme istasyonları oluşturulmalı.

Cip safarilerin müşterileri, attıkları çöplerle geçilen güzergâhları kirletiyor. Orman bölgesindeki yol güzergâhında ise ciplerin kaldırdıkları toz bulutları, çam ağaçları ve bitkileri öldürüyor.

Sürücü ve müşterilerin sigara içmesi ormanın yangını riski doğuruyor.

Marmaris, yazları, Türkiye’nin en büyük şehrinden bile daha gürültülü. Restoran, bar ve eğlence mekânlarından çıkan gürültü denetlenmeli.

İlçenin dört bir yanındaki kuru ot tarlaları, yangına davetiye çıkarıyor. Kuru otlar temizlenmeli, arazilerindeki otları temizlemeyenler cezalandırılmalı.

İlgili Başlıklar:
Marmaris (36 haber)






Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, karayollarında yanıcı ve patlayıcı taşıyan 100 bin dolayında tanker bulunduğunu, bunların yalnızca 20 bininin standartlara uygun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Altınpark'ta düzenlenen törende nevruz ateşini, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte yaktı.

Dünyanın en eski hava kuvvetlerinden biri sayılan Türk Hava Kuvvetleri, 1911 yılında kuruldu.

Depreme hazırlılık konusunda, dünyanın en büyük teknik birikime sahip kurumlarından biri olan JICA Türkiye Ofisi Başkanı Kazuhide Nagasawa, Türkiye'nin depreme hazırlık konusundaki çalışmalarını ve JI

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceki gün Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen Türkiye’de Ulaşım Politikaları Semineri’nde konuştu.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı, imar yolsuzluğundan servet yaptığı öne sürülen Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu’nun yargılanması amacıyla İçişleri’nden izin istedi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam