|
|
10 Ocak 2007 Çarşamba 17:21
|
Toplum
|
Baykal'ın 'kimlik numaranız kimliğinizde yazmıyorsa oy kullanamayacaksınız' uyarısı BAŞVURU SAYISINI artırdı
İzmir'de yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Konak'ta değiştirilen cüzdan sayısı günde 400'den 800'e çıktı.
Türkiye'de 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacağı açıklanan milletvekili seçimleri için nüfus cüzdanında kimlik numarası olmayanların oy kullanamayacağı iddiası üzerine nüfus müdürlüklerine büyük akın oldu. İzmir İl Seçim Kurulu yetkilileri, 25 Aralık'ta muhtarlıklarda askıya çıkan seçmen listelerinin incelenmesini, kaydı olup- olmadığını, isim, doğum yeri, anne- baba adı gibi bilgilerin doğruluğunu kontrol etmesini ve T.C. Kimlik Numarası olup olmadığına bakmalarını istedi. Seçmen listesinde kimlik numarası olanların sorun yaşamayacağı, seçim günü üzerinde kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanıyla da oy kullanabileceği belirtildi. Listede kimlik numarası yazmayanların nüfus müdürlüklerine başvurarak üzerinde kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus kayıt örneği alarak, bunu muhtara teslim edip, kimlik numarasının seçmen listesine yazılmasını sağlayacağı belirtildi. Bu işlemi 1 Mart 2007 tarihine kadar yaptırmayanların seçim günü sandığa gittiklerinde seçmen özellikleri dondurulacağı için adlarını seçmen listesinde bulamayacakları vurgulandı.
Nüfus cüzdanlarında kimlik numarası yazmadığı halde bu numarayı muhtara nüfus kayıt örneği ile bildirenler de, seçimde oy kullanabilecek. Bu nedenle il seçim kurulu yetkilileri, her seçmenin kayıtlı olduğu muhtarlığa giderek, bilgileri ile kimlik numarasını kontrol etmeleri için uyardı.
Nüfus cüzdanlarında kimlik numarası yazmayanların seçimde oy kullanamayacağı yönündeki iddia üzerine nüfus müdürlüklerine yığılma oldu. İzmir'de yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı Konak'ta günde 400 kişiye verilen cüzdan sayısı 800'e çıktı. İzmir'de 28 ilçede örgütlü nüfus müdürlükleri, 180 kadro eksiğiyle 130 personelle hizmet veriyor. İzmir Nüfus İl Müdürü Adnan Setkaya, şimdilik yoğun talebe öğle tatiline çıkmadan cevap verebildiklerini vurgulayarak, "Vatandaşı en fazla 15 dakika bekleterek, yeni cüzdanlarını veriyoruz. Saat 08.00'de tüm memurlar bilgisayarları açık halde işinin başında oluyor. Akşam da 17.00'de mesai bitiyor" dedi.
Kimliklerinde numara olmayanlar, muhtarlarından alacakları nüfus cüzdanı talep formunu doldurup, iki fotoğrafla birlikte oturdukları ilçenin nüfus müdürlüğüne başvurarak, 2 YTL 70 YKr karşığında yeni cüzdanlarını alabilecek. 18 yaşından büyükler nüfus müdürlüğüne kendileri gidecek, eş, anne ya da babalarını göndermeyecek. 18 yaşından küçüklerin cüzdanları ise anne ya da babalarına veriliyor.
3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü
Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.
Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.
Siirt'in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.
Bodrum’da artan şikayetler üzerine iç çamaşırıyla denize girmek belediye meclisinin kararıyla yasaklandı
OTOMOBİLDEKİ TAKSİCİLERDEN BİRİ KÖPRÜDEN BAĞLANTI YOLUNA UÇTU; İKİ TAKSİCİ DE ÖLDÜ
|