türk net en son haber 7 Eylül 2008Güncelleme: 07.09.2008 05:24 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Ermenistan
Milli Takım ve Milli Maçlar
Tayyip Erdoğanın Sözleri
Aydın Doğan
Polemik
Şanlıurfa Haberleri
Deprem
Hülya Koçyiğit
Yerel Seçimler
Asıf Ali Zerdari
Add to Google

15 Ocak 2007 Pazartesi 14:27 Toplum

Adıyaman belediyesi, ilde çıkartılan petrolden pay alacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, petrol çıkartılan illerin özel idarelerine pay verilmesi ile ilgili yasanın alt komisyonda kabul edildiğini dile getirdi.

Petrol Üretimi Yasası'nın görüşüldüğü Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edilmesinin ardından kanun yasalaşırsa Adıyaman İl Özel İdaresi'ne yıllık 6 milyon YTL aktarılacak.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, Petrol Yasası'nın 19. maddesinde, "Karalarda elde edilen devlet hissesinin yüzde 50'si işletme ruhsatının bulunduğu ilin il özel idaresinin açtıracakları hesaba aktarılır" ibaresinin yer aldığını ve alt komisyondan geçtiğini söyledi. Göksu, "Ülkemizin petrol çıkartılan illerin sosyo-ekonomik kalkınmasına etkin ve hızlı bir şekilde katkı sağlayacak olan 19. madde, devlet hissesi olarak ödenen meblağdan doğrudan bir pay verilmesini amaçlamaktır. Doğalgazında petrol üretimi kapsamına girmesi sebebiyle doğalgaz çıkarılan illerimizin il özel idarelerine de bu katkı aynen sağlanacaktır. Mecliste görüşülmekte olan bu yasa kanunlaştığı taktirde en çok faydalanacak illerin başında Batman, Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Gaziantep, Kırklareli illerimiz gelmektedir. 2006 yılında üretilen petrol baz alındığında; Batman İl Özel İdaresi'ne ortalama 7 milyon YTL, Adıyaman İl Özel İdaresi'ne ortalama 6 milyon YTL, Diyarbakır İl Özel İdaresi'ne ortalama 5 milyon YTL kaynak aktarılabilecektir. Tasarı Genel Kuruldan geçtikten sonra Adıyaman'da çıkartılan petrolden Adıyaman İl Özel İdaresi devlet hissesinin yüzde 50'sini alacaktır. Yani, Adıyaman Özel İdaresi'nin bütçesinde yüzde 35'e varan bir artış söz konusu olacaktır. Bu da Adıyaman'ın kalkınmasına ve gelişmesine büyük katkı sağlayacak bir kaynaktır" dedi.

İlgili Başlıklar:
Adıyaman (10 haber)
Petrol ve Doğalgaz Sondajları (55 haber)

Kaynak: İHA





3 gün içinde yaşanan depremler için uzmanlar yine “Büyüğü yolda”, “Tehlike geçti” diye bölündü

Şanlıurfa’da bazı vatandaşlar, "deprem olacak" söylentileri nedeniyle geceyi dışarıda geçirdi.

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Aşağı Alican köyünde cinnet getiren kişi, babası, ağabeyi ve yengesini öldürüp annesi ile kardeşini yaraladıktan sonra intihar etti.

Siirt'in Baykan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Bodrum’da artan şikayetler üzerine iç çamaşırıyla denize girmek belediye meclisinin kararıyla yasaklandı

OTOMOBİLDEKİ TAKSİCİLERDEN BİRİ KÖPRÜDEN BAĞLANTI YOLUNA UÇTU; İKİ TAKSİCİ DE ÖLDÜ

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam