|
|
02 Mart 2009 Pazartesi 08:24
|
Toplum
|
Şivan Perver TRT Şeş'i reddetmişti ama... Kurd 1 ile ANLAŞMIŞ
TRT’nin Kürtçe kanalı TRT Şeş’te program yapması için teklif götürülen ancak "Bu kanal belli politikalara alet edilmezse, beni olduğum gibi kabul edeceklerse, halkım bana gel derse giderim" diyerek teklifi geri çeviren Şivan Perwer’in yeni açılan "Kurd 1" ile anlaştığı ortaya çıktı.
HÜRRİYET gazetesinden Umut ERDEM'in haberi:
Hürriyet’e konuşan TRT yetkilileri, Perwer’in yeni kurulan Paris Merkezli Kurd 1 ile anlaşarak tüm haklarını kanala verdiği için TRT’nin teklifini kabul etmediğini açıkladı. Yetkililer, kanalın Paris Kürt Enstitüsü bünyesinde açıldığını ve Kuzey Irak’ı hedeflediğini söylediler.
BAKANLAR KURULU KARARI UYARINCA...
Muğla Emniyet Müdürlüğünce Bodrum Tapu Müdürlüğüne düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 28 kişiden 18'i tutuklandı.
Biyogüvenlik yasa tasarısına TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri sırasında eklenen maddeyle bebek mamasında GDO yasaklandı
İstanbul Merter’de 3 lise öğrencisinin hayatını kaybettiği tramvay kazasıyla ilgili tartışmalar sürerken, bir tramvay kazası da Eskişehir’de yaşandı.
Balyoz Güvenlik Harekat Planı’na ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, avukatı Celal Ülgen aracılığı ile basın mensuplarına 16 sayfalık mektup gö
Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde geçen yıl kalorifer dairesi yapımının ihalesiz olarak 'Eral İnşaat'a verilmesiyle ilgili şikâyetler olunca 11 Mart'ta Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na baskın d
|