|
|
19 Ocak 2007 Cuma 08:51
|
Toplum
|
Topbaş'a göre İstanbul'un araç sayısı o kadar da yüksek değil
Topbaş devrinde araç sayısı 500 bin artmış
Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı koltuğuna oturduğunda, İstanbul trafiği bugün olduğundan 'yarım milyon taşıt aracı kadar' daha hafifti. Kadir Topbaş, dün katıldığı bir toplantıda Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'a plaka sınırlaması önerisini değerlendirdi. Topbaş, şöyle konuştu:
"Toplu taşıma ağını yoğunlaştırmak adına adımlar atıyoruz. Tabii ki hızlı bir şekilde trafiğe araç girişi var. Göreve geldiğimden bugüne kadar İstanbul'a giren araç sayısı 520 bin. Trafikte geçici bir süre duraklama yaparak araç girişini durdurursak, belki kısmi bir çözüm getirebilir. Ama başka sonuçlar da var. Plakaların yeni bir piyasa oluşturması, otomotiv sanayisinin etkilenmesi gibi..."
Topbaş'a göre İstanbul'un araç sayısı o kadar da yüksek değil, ama yatırım ve plânlamada geçmişten gelen köklü sorunlar var: "Aslında şu anda İstanbul'da kişi başına düşen araç sayısı Avrupa standartlarının üçte biri boyutunda. Ama maalesef geçmiş yıllardan beri ulaşım sorununa ciddi yatırım yapılmadığı için bugün bu sorun yaşanmaktadır."
|
Yorumlar |
|
serkan yılmaz
-
19.01.2007 09:49
|
|
kendisi rahat ya o bakıman kafasına göre takılıyor geç bunlar toppaş
|
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|