|
|
19 Ocak 2007 Cuma 11:34
|
Toplum
|
İstanbul Pendik'te ve Ankara Keçiören'de SAYIM fiilen başladı
''Adrese dayalı' nüfus sayımı Türkiye çapında genişleyerek devam ederken, iki büyük şehir olan başkent Ankara ve İstanbul'da da sahaya iniliyor.
İstanbul Pendik'te sayım çalışmaları fiilen başlarken, Ankara'da da Çankaya ve Keçiören'de sayımın önümüzdeki hafta başlaması hedefleniyor.
Türkiye İstatistik Kurumundan (TÜİK) alınan bilgiye göre, Ankara'da numaralama yani adres tespit çalışmaları bitirildi. İstanbul'daki çalışmaların ise bu ay sonunda tamamlanacağı ifade ediliyor.
Türkiye çapında devam eden çalışmalarda, şimdiye kadar sayımı gerçekleştirilen 4 milyon 115 bin vatandaş adresleri ile ilişkilendirilerek kayıtlara girdi.
Günlük 250-300 bin kişinin kayda geçirildiği belirtilirken, alınacak geçici personelin Ocak sonundan itibaren göreve başlaması ile birlikte günlük kayıt sayısının Şubat başından itibaren 1 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.
Bu arada Nevşehir nüfus sayım çalışmalarını bitirerek, Türkiye'nin sayımını en hızlı tamamlayan ili oldu.
Öte yandan nüfus sayımı için adres tespit ve sayım çalışmalarına 2006 yılında 50 bin 789 kamu personeli katıldı.
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'nin vapur, deniz otobüsü, deniz taksi ve feribot seferleri, fırtına nedeniyle iptal edildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy vapur iskelesinin kullanılmaz hale geldiğini hatırlatarak, ''Riskli bir durum, tekrar kullanmamız çok zor. Oradan çekilecek'' dedi.
ABD'nin Miami kentinde, bilgisayar kamerasıyla internette naklen intihar eden 19 yaşındaki gencin ailesi, intiharı seyredenlere bir şey yapmadıkları için büyük tepki gösterdi.
Sivas Belediyesince atık su problemine çözüm amacıyla yapımına başlanan ''Atık Su Arıtma Tesisi'' tamamlanma aşamasına geldi.
VE BUNLARIN NEREDEYSE TAMAMI, İSTANBUL'DA
İskelenin yerinde olmadığını gören İstanbullular, işlerine başka vasıtalarla gitmek zorunda kaldı.
|