|
|
15 Nisan 2009 Çarşamba 16:48
|
Toplum
|
Savcı Öz, gazetecileri azarladı ve KOVDU: 'Şunları buradan kovun!..'
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz gözaltına alınanların adliyeye girişi için bekleyen basın mensuplarını azarlayarak kovdu.
Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, öğle tatilinde korumaları ile birlikte dışarı çıktı. Öz’ün yine korumalarıyla birlikte yürüyerek adliyeye gelişi sırasında, son operasyonda gözaltına alınanların adliyeye girişi için bekleyen basın mensupları Öz’ü görüntülemek istedi. Korumaların basın mensuplarını engellemeye çalıştığı gözlenirken Zekeriya Öz, gazetecileri azarladı.
Öz, ellerini kaldırarak “Kardeşim burada niye çekiyorsunuz?” diye tepki gösterdi. Öz, daha sonra adliye kapısında nöbet tutan polislere dönerek “Şunları buradan kovun. Bu kapının buradan herkesi alın” diye seslendi. Daha sonra adliye bahçesine giren Öz, tekrar dönerek “Burada yok. Şurada kimse olmayacak” dedi. Öz polislere yolun karşısını işaret ederek gazetecilerin o tarafa geçirilmesini istedi. Bunun ardında polisler, gazetecilere yolun karşısına geçmelerini söyledi. Kaynak: Radikal gazetesi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, asayiş ekip aracının çarptığı 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Van ve Şanlıurfa'da BDP'nin düzenlediği Nevruz kutlamaları PKK gösterisine dönüştü.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, İsrail'den gelen talep üzerine iki adet askeri uçağın Türk hava sahasını kullanmasına belirli koşullar altında izin verildiğini açıkladı.
Sıcaklıklar tüm bölgelerde hissedilir derecede artarak, mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Türkiye genelinde hava sıcaklığı bugün 4 ila 6 derece artacak.
Türkiye kamuoyunda sık sık tartışılan yabancılara mülk satışında ilginç bir uygulama ortaya çıktı.
|