|
|
19 Ocak 2010 Salı 18:03
|
Yaşam
|
Işık DÜĞÜM atar mı? - ATTI...
İngiltere’de bir grup bilim insanı, şimdiye dek sadece soyut matematiğin bir dalı olan “düğüm teorisi”ni ışıkta gerçeğe çevirdi.
Bristol, Glasgow ve Southampton üniversitelerinden bilim insanları, “düğüm teorisi”yle özel olarak tasarlanmış hologramlar (lazer ışınlarına dayanılarak meydana getirilen üç boyutlu görüntü işlemi) kullanarak ışığı yönlendirdi. Işık huzmesindeki ışığın, nehirde akan suya benzediğini keşfeden bilim insanları, ışığın normalde doğrusal olarak aktığını, ancak boşlukta iken “optik girdaplar” oluşturduğunu saptadı. Araştırmayı yürüten ekibin başkanı Dr. Mark Dennis, “Etrafımızdaki ışık, göremediğimiz karanlık hatlarla dolu. Biz de bu karanlık çizgileri sofistike hologramlarla yönlendirip düğümler oluşturduk” diye konuştu. Dr. Dennis’e göre bu keşif epilasyondan tümör tedavisine kadar pek çok konuda kullanılan lazerin hassasiyetinin artırılmasını sağlayacak.
Haber: Hürriyet gazetesi
İngiltere’de Danielle Vincely (24) isimli kadın kapalı ortamlarda sevişememe fobisi yaşıyor.
Gökova Körfezi’nde doğal ortamına salınan Akdeniz Foku Badem, doğal yaşama uyum sağladı.
Facebook’ta kurulan bir grubun kendisine ağır hakaretlerde bulunduğunu belirterek savcılığa başvuran Demet Akalın emniyete bilgi verdi
Show TV'de yayınlanan "Yetenek Sizsiniz" yarışmasının ilk kazananı dün gece belli oldu
SOĞUK ve yağışlı havanın ardından hafta sonu artan sıcaklıklarla birlikte vatandaşlar soluğu park, bahçe ve sahillerde aldı.
|