|
|
28 Mart 2007 Çarşamba 16:15
|
Yaşam
|
Fotoğraftaki zehirli kurbağa, TİMSAHLARI BİLE ÖLDÜREBİLİYOR
Avustralya'daki şeker kamışı tarlalarına dadanan zararlılarla mücadele etsin diye getirilmişti kurbağalar... Şimdi tüm kıtayı İSTİLA ETTİLER:
Avustralya'nın kuzeyindeki Darwin kentinde bir gölde 'canavar' kurbağa yakalandı. Gönüllü çevre grubu Frogwatch'un yakaladığı kurbağa, 40 cm. uzunluğunda, 1 kg. ağırlığında ve bir futbol topu büyüklüğünde. Avustralya'da bugüne dek yakalanan kendi türlerinde en iri hayvanlar arasına giren kurbağanın erkek olduğunu açıklayan çevreciler, genellikle bu irilikteki kurbağaların dişi olduğuna, dolayısıyla da nadir rastlanan bir durumun söz konusu olduğuna dikkat çekti.
Ülkenin kuzeyindeki şekerkamışı tarlalarındaki böceklere karşı 30'lu yıllarda Güney Amerika'dan getirilen bu kurbağalar, zehirli olmalarıyla biliniyor.
Bu girişim başarısız olunca, ülkede kurbağaları yok etmek için gönüllü çevre grupları oluşturulmuştu. Ülkenin hassas ekosistemine zarar vermeye başlayan zehirli kurbağalar, kendilerini yemeye kalkışan küçük timsahları bile zehirleyebiliyor.
İtalya'daki Le Cornelle Hayvanat Bahçesi'nde ise, önceki gün çalışanları şaşırtan albino bir kanguru dünyaya geldi. 'Bennett's Wallaby' adıyla bilinen bu ufak kanguru türüne özellikle Avustralya'nın doğusunda rastlanıyor. Albino kanguru yavrusu da, türün diğer üyeleri gibi annesinin kesesinde altı ay yaşayacak. Anne kanguru ise albino değil.
OSMANTAN ERKIR'A YAPTIĞI, 'MAKYAJSIZIM, BAS GAZA' UYARISI DA İŞE YARAMADI
Kardeşi DJ Berna ile Mango’nun partisine katılan Bilge sabaha kadar çılgınlar gibi eğlendi.
KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ, MANKENLİK YAPMANIN HİÇ DE KOLAY OLMADIĞINI SİZE GÖSTERECEK
CEYLAN ‘Bir Daha Mı’ adlı yeni albümü için kamera karşına geçti.
BU KEZ GÜZEL KADINLARIN ÜZERLERİNE ÇEŞİTLİ BÖCEKLER YERLEŞTİRİLDİ
50 Yaşındaki dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson, The Sun gazetesinin haberine göre, Los Angeles'te düzenlenen bir seremonide Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığı üzerine yemin etti.
|