|
|
13 Nisan 2007 Cuma 11:39
|
Yaşam
|
Yeni bir kanser tedavi tekniği: Kanserli hücreleri kanser ilaçlarına karşı 10 BİN KAT DAHA FAZLA DUYARLI hale getiriyorlar
BU SAYEDE DE İLAÇLARIN KANSERİ ORTADAN KALDIRMASI KOLAYLAŞIYOR; ZARARLİ ETKİLER AZALIYOR
Uzmanlar kanser hücrelerini ilaçlara karşı 10 bin kat duyarlı hale getiren yöntem geliştirdi.
Bu yöntemle tedavide düşük doz kullanılacağı için kemoterapinin yan etkileri de ortadan kalkıyor.
İngiliz The Independent gazetesinin manşetine taşıdığı habere göre ABD’deki Teksas Güneybatı Tıp Merkezi Üniversitesi’ndeki araştırmacılar 21 bin geni mercek altına aldı.
Bu genlerden 87’sinin tümörlü hücreler üzerinde etkili olduğunu belirleyen uzmanlar, tek tek her bir hücreyi Ribo Nikloit Asitler (RNA) yardımıyla aktif veya pasif hale getirdi. 87 genin altısının etkinsizleştirildiğinde ve diğer genlerin de aktifleştirildiğinde kanser ilaçlarına karşı 10 bin kat daha hassas oldukları belirlendi.
Yeni tedavi sayesinde kemoterapi tedavilerinde kullanılan Taxol adlı ilaç, akciğerdeki kanserli hücrelerde 10 bin kat daha etkili oldu.
Yeni yöntem kanser hastalarına kemoterapinin daha az dozajda verilmesine imkan tanıdığı için bu uygulamanın yol açtığı bulantı, bitkinlik, bağışıklık sisteminin çökmesi gibi yan etkiler de ortadan kaldırıldı.
Araştırma ekibinin başındaki kök hücre araştırmacısı Dr Michael White, yöntemin insanlar üzerinde denenebilmesi için daha fazla laboratuvar çalışması ve hayvanlar üzerinde deneye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hastalar üzerindeki deneylere üç ile beş yıl içinde başlanması bekleniyor. RNA, hücreler üzerinde tıpkı elektrik kontağı gibi bir işlev görüyor. 85 bin gen üzerinde kullanılabilen yöntem sayesinde istenilen hücre aktif ya da pasif hale getirilebiliyor.
OSMANTAN ERKIR'A YAPTIĞI, 'MAKYAJSIZIM, BAS GAZA' UYARISI DA İŞE YARAMADI
Kardeşi DJ Berna ile Mango’nun partisine katılan Bilge sabaha kadar çılgınlar gibi eğlendi.
KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ, MANKENLİK YAPMANIN HİÇ DE KOLAY OLMADIĞINI SİZE GÖSTERECEK
CEYLAN ‘Bir Daha Mı’ adlı yeni albümü için kamera karşına geçti.
BU KEZ GÜZEL KADINLARIN ÜZERLERİNE ÇEŞİTLİ BÖCEKLER YERLEŞTİRİLDİ
50 Yaşındaki dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson, The Sun gazetesinin haberine göre, Los Angeles'te düzenlenen bir seremonide Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığı üzerine yemin etti.
|