|
|
31 Ekim 2006 Salı 10:57
|
Yaşam
|
Kök hücreden minyatür karaciğer geliştirildi
İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi, İngiliz bilim adamlarının kök hücreden minyatür karaciğer geliştirdiklerini yazdı.
Habere göre, Newcastle üniversitesi bilim adamları, kordon kanından elde edilen kök hücreyi laboratuvar ortamında, madeni para büyüklüğünde bir karaciğere dönüştürdü.
Bilim adamları, bir süre sonra orijinal büyüklükte karaciğer geliştirmenin de mümkün olacağını belirtti. Gazete, bunun tıpta devrim anlamına geleceğine dikkat çekti.
Minyatür karaciğerin ise ilaç araştırmalarında kullanılabileceği ifade edildi.
Bilim dünyası, hastanın kendi kök hücrelerinden geliştirilecek organla transplantasyon bekleyen karaciğer hastalarının sorununu çözmeyi umuyor.
OSMANTAN ERKIR'A YAPTIĞI, 'MAKYAJSIZIM, BAS GAZA' UYARISI DA İŞE YARAMADI
Kardeşi DJ Berna ile Mango’nun partisine katılan Bilge sabaha kadar çılgınlar gibi eğlendi.
KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ, MANKENLİK YAPMANIN HİÇ DE KOLAY OLMADIĞINI SİZE GÖSTERECEK
CEYLAN ‘Bir Daha Mı’ adlı yeni albümü için kamera karşına geçti.
BU KEZ GÜZEL KADINLARIN ÜZERLERİNE ÇEŞİTLİ BÖCEKLER YERLEŞTİRİLDİ
50 Yaşındaki dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson, The Sun gazetesinin haberine göre, Los Angeles'te düzenlenen bir seremonide Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığı üzerine yemin etti.
|