|
|
14 Mayıs 2007 Pazartesi 00:08
|
Yaşam
|
Eurovision'u kazanan Sırp Maria Şerifoviç: Dedem Türk'tü. Türkiye ülkem sayılır
Eurovısıon'da ilk kez katıldığı halde birinci olan Sırp şarkıcı Maria Şerifoviç, Türk kökenli olduğunu açıkladı:
Babam da dedem de Türk. Dedem Türkiye'den Sırbistan'ın güneyine yerleşmiş.
Önceki gece Helsinki'de düzenlenen 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Kenan Doğulu 'Shake it up Shekerim' ile 4'üncü oldu ama; kıran kırana oylamada birinci seçilen Sırp şarkıcı Maria Şerifoviç de baba tarafından Türk çıktı! Sırbistan'a birincilik kazandıran 22 yaşındaki Maria Şerifoviç'in annesi Verica; ülkesinin önemli şarkıcıları arasında. Maria'nın babası ise Türk göçmeni bir Boşnak.
Daha önce verdiği bir röportajda "Türkiye benim de ülkem sayılır" diyen Maria, tatillerde birçok kez Türkiye'ye geldiğini söylemişti. Final öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şerifoviç, aile kökeniyle ilgili şu açıklamaları yaptı: "Dedem Josko Şerifoviç bir Türk ama Türkiye'nin neresinden geldiğini bilmiyoruz. Bütün bildiğim; atalarımın Türkiye'den, Sırbistan'ın güneyine göçüp yerleştikleri. Babam Rajko ise Sırp vatandaşı olmuş bir Türk."
Eurovision'da 'Molitva' (Dua) adlı parçasıyla birincilik kazanan Şerifoviç, yarışma sonrası zaferini kutladıktan sonra "Sırbistan için bugün yeni bir sayfa açtım" dedi ve ekledi: "Tanrıya çok yalvardım. Bu gece benim gecem ise ne olur bana bağışla dedim. Ve Tanrı benim sesimi duydu ve bu güzel geceyi bana verdi." Gelecek yıl Belgrad'da düzenlenecek şarkı yarışması için ülke olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirten Şerifoviç, "Ülkemizi mahcup etmeyeceğiz. Herkes ülkemize davetlidir ve iyi bir şekilde ağırlayacağız" dedi.
OSMANTAN ERKIR'A YAPTIĞI, 'MAKYAJSIZIM, BAS GAZA' UYARISI DA İŞE YARAMADI
Kardeşi DJ Berna ile Mango’nun partisine katılan Bilge sabaha kadar çılgınlar gibi eğlendi.
KAMERA ARKASI GÖRÜNTÜLERİ, MANKENLİK YAPMANIN HİÇ DE KOLAY OLMADIĞINI SİZE GÖSTERECEK
CEYLAN ‘Bir Daha Mı’ adlı yeni albümü için kamera karşına geçti.
BU KEZ GÜZEL KADINLARIN ÜZERLERİNE ÇEŞİTLİ BÖCEKLER YERLEŞTİRİLDİ
50 Yaşındaki dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson, The Sun gazetesinin haberine göre, Los Angeles'te düzenlenen bir seremonide Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığı üzerine yemin etti.
|