Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 22 Kasım 2008Güncelleme: 22.11.2008 21:21 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Luis Aragones
Hava Durumu
İDO
İspanya
Hıristiyan Dünyası
Türk Telekom Basketbol Takımı
Basketbol
Turkcell Süper Lig
İntihar
Ankaragücü
Add to Google
15 Mayıs 2007 Salı 10:31 Yaşam

Ermenistan şarkısına verilen 12 tam puana yorum: Türkler, kendi şarkıları birinci olsun diye yarışmanın en kötü şarkısına tam puan vermiş olabilirler

Hürriyet gazetesinden Mehmet Yılmaz, Ermenistan'a verilen 12 tam puanın nedenini sorguluyor:

Ermenistan’a verilen 12 puan

EUROVISION’da, Türkiye’den Ermeni şarkısına 12 puan gitmesi, Ermenistan’da "Türklerin yumuşama isteği, geçmiş olaylarla ilgili bir tür özür dileme" diye yorumlanmış.

Ben de yarışmanın en kötü şarkılarından birine 12 puan verilmiş olmasını yadırgadığım için nedenini merak ediyorum.

Aklıma birkaç olasılık geliyor: Türkiye’de kaçak olarak çalışan Ermenistan vatandaşlarının kendi ülkelerinin şarkısı için yoğun bir SMS bombardımanı yapmış olmaları, bunlardan biri.

Ancak bu insanların üç kuruş paraya, her türlü sosyal güvenceden yoksun olarak çalışıyor olmaları gerçeğini de ihmal etmemek gerek. O insanlar, sırf Ermenistan şarkısı birinci olsun diye paralarını bu işe harcarlar mı?

İkinci olasılık, Türklerin müzik zevklerinin giderek düşüyor olması. Radyolarımızda çalan şarkılara kulak kabartınca bunun güçlü bir olasılık olduğunu düşünmek mümkün.

Bir diğer olasılık, Türklerin kendi şarkıları birinci olsun diye yarışmanın en kötü şarkısına tam puan vermeleri. Küçümsenmeyecek bir ihtimal bence.

Bir de Türklerin aslında Ermenistan ve Ermeni iddialarıyla ilgili bir komplekslerinin olmaması ihtimali var. Bu durum, düşük müzik zevki ile bir araya gelince 12 puan çıkmış olabilir.

Ama sanırım ki en uzak olasılık bu 12 puanın, Ermenistan’da ileri sürülen iddialar nedeniyle verilmiş olma ihtimali.

Eminim ki ülkemizde birçok kişi, Ermenistan denilen ülkenin tam olarak haritanın neresinde olduğunu, başkentinin adını bile bilmiyordur.

Bu 12 puanın "diplomatik yumuşama isteğinin göstergesi" olarak yorumlanması için insanın herhalde Türkiye ile aklını bozmuş olması gerekiyor.

İlgili Başlıklar:
Ermenistan (114 haber)
Eurovision (81 haber)






OSMANTAN ERKIR'A YAPTIĞI, 'MAKYAJSIZIM, BAS GAZA' UYARISI DA İŞE YARAMADI

Kardeşi DJ Berna ile Mango’nun partisine katılan Bilge sabaha kadar çılgınlar gibi eğlendi.

CEYLAN ‘Bir Daha Mı’ adlı yeni albümü için kamera karşına geçti.

50 Yaşındaki dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson, The Sun gazetesinin haberine göre, Los Angeles'te düzenlenen bir seremonide Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığı üzerine yemin etti.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam