Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 23 Kasım 2008Güncelleme: 23.11.2008 13:40 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Doping İddiaları
İntihar
Kaddafi - Libya
Dekorasyon
Genetik
Teknoloji
Taksim Meydanı
Google
Üçüncü Sayfa Haberleri
Bankacılık
Add to Google
28 Mayıs 2007 Pazartesi 06:58 Yaşam

Fatih Akın'a 'en iyi filmi' VERMEDİLER; 'en iyi senaryo'yu VERDİLER

60. Cannes Film Festivali'nde, büyük ödül olan Altın Palmiye'yi, Romanyalı yönetmen Christian Mungiu'nun, ülkesinde komünist rejim döneminde kaçak kürtajı anlatan "4 ay, 3 hafta, 2 gün" isimli filmi kazandı.

Jüri Başkanı İngiliz Stephan Frears, Rumen yönetmenin yapımının en iyi film ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Romanyalı yönetmen Mungiu, "Bu ödülün bana verilmesi, umit ederim ki, küçük ülkelerde, mütevazi bütçelerle ve dev sinema yıldızları olmadan film çeken yönetmenleri de cesaretlendirmesi açısından iyi bir haber olur" dedi.

Bu arada, Altın Palmiye'den sonra gelen büyük ödülü, Japon yönetmen Naomi Kawase'nin çektiği "La forêt de Mogari" isimli film kazandı.

60.CANNES FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

60. Cannes Film Festivali, bu akşam düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Festivalde, en büyük ödül olan Altın Palmiye'yi, Romanyalı yönetmen Christian Mungiu'nun, komünist rejim döneminde kaçak kürtajı anlatan "4 ay, 3 hafta, 2 gün" isimli filmi kazandı.
Altın Palmiye'den sonra gelen büyük ödül de Japon yönetmen Naomi Kawase'nin çektiği "La foret de Mogari" isimli filmine verildi.

Festivalde Fatih Akın'ın, "Yaşamın Kıyısında" isimli filmi de en iyi senaryo ödülünü kazandı.

Akın, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'ye bir mesajı olduğunu belirterek, "22 Temmuz seçimlerinden önce ülkeme birlik ve dayanışma mesajı gönderiyorum" dedi.

Bu ödüle layık görüldüğü için mutlu olduğunu kaydeden ve ödülün kendisini cesaretlendirdiğini ifade eden Akın, "Daha fazla senaryo yazmalıyım" dedi.

Yarışmada, jüri, en iyi erkek oyuncu ödülünü de "Le Bannissement" isimli filmindeki performansıyla Rus aktör Konstantin Lavronenko'ya verdi.

En iyi kadın oyuncu ödülüne Jeon Do-yeon, "Secret Sunshine" filmindeki performansıyla layık görüldü.

Beyaz perdeye en iyi aktarılan film ödülünü, Amerikalı yönetmen Julian Schnabel'in çektiği "Le scaphandre et le papillon" isimli eseri kazandı.

Bu yıl 60.sı yapılan film festivalinde, özel ödülü, "Paranoid Park" isimli filmi çeken yönetmen Gus Van Sant kazandı.

Jüri ödülü, İranlı yönetmen, Marjane Satrapi'nin "Persepolis" ve Meksikalı Carlos Reygadas'ın çektiği "Lumiere silencieuse" isimli filmlere verildi.

Altın kamera ödülünü de İsrailli Edgar Kertel, "Les Meduses" isimli filmdeki başarısıyla kazandı.

İlgili Başlıklar:
Cannes Film Festivali (7 haber)
Fatih Akın (12 haber)






Google geçtiğimiz günlerde yaptığı bir yenilikle, kullanıcıların arama sonuçlarını istedikleri gibi düzenleyebilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi.

Time’ın yılın buluşları listesinde asıl yıldız, 4 numaradaki Hulu.com. NBC ve Murdoch ortaklığıyla bu yıl kurulan bir internet sitesi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı. Kazandıran numaralar; 3, 10, 26, 28, 39 ve 47 olarak belirlendi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam