|
|
31 Mayıs 2007 Perşembe 07:12
|
Yaşam
|
Bugün dünyada 'sigarasız' gün
Bugün tüm dünyada "Sigarasız Bir Dünya Günü" olarak kutlanıyor.
Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) üye devletlerin 1987 yılında kararlaştırdığı bu gün, sigara salgını ile oluşan önlenebilir hastalık ve önlemlere dikkat çekebilmek için çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Her yıl Türkiye'de 100 bin kişi sigara nedeniyle ortaya çıkan hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Sigara, tüm kanser ölümlerinin üçte birinin nedeni olmasına rağmen ülkemizde yaklaşık 17 milyon kişi sigara tüketicisi. Tüm dünyada erkeklerin yüzde 47'si, kadınların yüzde 12'si sigara içiyor. Sigara içicilerinin sadece yüzde 15'i zengin ülkelerde, yüzde 85'i gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşıyor. Bundan dolayı gelişmekte olan ülkelerin daha büyük tehdit altında olduğu belirtiliyor.
VE BU İCADIN BAŞINDA DA GOOGLE'IN PATRONUNUN KARISI VAR
Google geçtiğimiz günlerde yaptığı bir yenilikle, kullanıcıların arama sonuçlarını istedikleri gibi düzenleyebilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi.
Time’ın yılın buluşları listesinde asıl yıldız, 4 numaradaki Hulu.com. NBC ve Murdoch ortaklığıyla bu yıl kurulan bir internet sitesi.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi yapıldı. Kazandıran numaralar; 3, 10, 26, 28, 39 ve 47 olarak belirlendi.
|