Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 4 Aralık 2008Güncelleme: 04.12.2008 04:40 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Çalışan Dünyası
Polis Emniyet Haberleri
Trafik Kazaları
Zorlu Grubu
Vestel
Yerel Seçimler
İzmir
Efes Pilsen Bira
Turizm
Öğretmenlerle İlgili Haberler
Add to Google
28 Ocak 2008 Pazartesi 09:16 Yaşam

27 yaşındayken mavi eteği ve beyaz gömleğiyle büründüğü 'Ayşe Teyze' rolünü 18 yıldır sürdürüyor

27 yaşındayken reklam ajansına kaydolan Gündoğdu şu anda 45 yaşında ve hâlâ Ayşe Teyze...

18 yıldır Türkiye'nin 'Ayşe Teyze'si olarak bilinen Alev Gündoğdu alanında marka olmaya devam ediyor. 27 yaşında ev hanımlığından reklam kariyerine atılan, şu anda 45 yaşında olan iki çocuk annesi Gündoğdu, bir deterjan firmasından aldığı teklifle herkes tarafından bilinen 'Ayşe Teyze' rolüne büründü.

18 yıldan bu yana aynı marka ile çalışmayı sürdüren 'Ayşe Teyze', imajını korumak için saç renginden kıyafetlerine, kilosundan makyajına kadar görünümünü hiç değiştirmiyor. Senelerdir mavi eteği, beyaz gömleği ve hiç değişmeyen topuzuyla özdeşleşen Gündoğdu, "Türk toplumu beni Ayşe Teyze diye tanıdı. Ayşe Teyze bir anlamda temizliğin ve beyazlığın simgesi oldu" diye konuşuyor.

Bu şekilde tanınmaktan memnun olduğunu söyleyen Alev Gündoğdu aynı markanın diğer ükelerdeki reklamlarında da birer 'Ayşe Teyze'nin rol aldığını hatırlatıyor ve İtalya'daki 'Ayşe Teyze'nin bu rolü tam 47 yıl sürdürdüğünü, sonunda 83 yaşında reklam çekimi sırasında sette vefat ettiğini anlatıyor.

Konseptin, sette bir çocuğun kendisine 'Ayşe Teyze' diye hitap etmesiyle çıktığını anlatan Gündoğdu, şöyle devam etti: "Çok genç yaşta teyze oldum, ama bunu hiç yadırgamadım. Belki oynadığım karakter çok sevimli değil, biraz daha ciddi ama insanlar buna alıştı. Günlük hayatta insanlar beni gördüğünde 'Aaa! Ayşe Teyze' deyip yanıma geliyorlar. Kimi konuşuyor, kimi akıl soruyor. Yemek tarifi verenler, derdini anlatanlar oluyor. Bir anlamda Güzin Abla olduğum zamanlar da oluyor."

Gündoğdu, reklam filmlerinde oynadığı deterjan firması ile geçen yıl gerçekleştirdikleri Akıllı Kadınlar Kulübü projesi kapsamında Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgeleri de dahil olmak üzere pek çok yeri gezerek kadınlarla hayatı kolaylaştıran akıllı çözümler konusunda fikir alışverişinde bulunmuş.

Projeye birçok kadının yoğun ilgi gösterdiğini, bunun üzerine de akıllı çözümler yarışması düzenlenerek, kadınların günlük hayatta kullandıkları çözümleri kendilerine ilettiklerini anlatan Gündoğdu şunları söyledi: "Pratik önerileri toplamak ve çeşitli püf noktalarını paylaşmak istiyoruz. Kadınlardan gelen çözümler Hacettepe Üniversitesi'nin başkanlığında belirlenen kriterlere göre değerlendiriliyor."

İlgili Başlıklar:
Reklam Dünyası (110 haber)






Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdi.

Ünlülerin medya endeksi belli oldu. Hülya Avşar yüzde 43 kayıp yaşadı. En büyük atılım yüzde 88 ile Özgü Namal’dan geldi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamaya çalışan vatandaşlara bayram öncesi Meteoroloji'den sevindirici haber geldi.

BAŞROLÜNDE Gürgen Öz’ün oynadığı ‘yerli Lost’ LÖST, ilk bölümüyle internet kullanıcıyla buluştu.

SIRBİSTAN Savunma Bakanı Dragan Sutanovac ve eşi Marija Sutanovac, Al Jamal’da eğlendi.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam