|
|
30 Ocak 2008 Çarşamba 14:21
|
Yaşam
|
Uyuşturucu bağımlılığına karşı, AŞI
Amerikalı araştırmacılar, uyuşturucu bağımlılığını ortadan kaldırabilecek bir aşı geliştirdiler.
Houston'daki Baylor Tıp Fakültesi'nde 1995'ten bu yana bu aşı üzerinde çalışan psikiyatri ve nöroloji Profesörü Thomas Kosten, aşının, bağışıklık sisteminin uyuşturucuyu yabancı madde olarak kabul etmesini ve buna saldırmaya zorunlu kılmasını sağladığını belirtti.
Hastaya uyuşturucunun, vücudun bunu tehdit olarak kabul edeceği bir proteinle birlikte değişik bir türevinin verildiğini anlatan Kosten, vücudun bunun üzerine antikor üretmeye başladığını kaydetti.
Aşının insanları uyuşturucu bağımlılığına düşme çıkmazından kurtarmak için umut olabileceğini belirten Kosten, aşının en çok kokain bağımlılığında etkinliğinin saptandığını, ancak metamfetaminler, eroin ve hatta sigara bağımlılığı için kullanılabilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
Amerikalı araştırmacı, sigara bağımlılığına karşı bazı Avrupalı araştırmacıların benzer aşı geliştirmekte olduklarını, ancak kendi aşılarının kokain için daha ileri olduğunu belirtti.
Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdi.
Ünlülerin medya endeksi belli oldu. Hülya Avşar yüzde 43 kayıp yaşadı. En büyük atılım yüzde 88 ile Özgü Namal’dan geldi.
Aylardır merakla beklenen AROG filmi için geri sayım başladı. Filme şu sahneler damga vurdu:
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamaya çalışan vatandaşlara bayram öncesi Meteoroloji'den sevindirici haber geldi.
BAŞROLÜNDE Gürgen Öz’ün oynadığı ‘yerli Lost’ LÖST, ilk bölümüyle internet kullanıcıyla buluştu.
SIRBİSTAN Savunma Bakanı Dragan Sutanovac ve eşi Marija Sutanovac, Al Jamal’da eğlendi.
|