|
|
29 Şubat 2008 Cuma 15:45
|
Yaşam
|
Kanser yapmayan sigara, OLABİLİR Mİ?
Sigaranın neden kanser yaptığı bulundu. Araştırmacılar akciğerlerde kanserli hücrelere neden olan maddenin sigaradaki "hidrojen peroksit" olduğunu keşfettiler.
Bu buluş, bu tür maddeleri çıkartarak sağlığa zarar vermeyen sigara üretimi için işe yarayabilecek. California Üniversitesi’nde yapılan ve Amerikan Deneysel Biyoloji Dernekleri Federasyonu FASEB’in dergisinde yayınlanan araştırmanın başkanı Tzipora Goldkorn, "Umut ediyoruz ki bu çalışma yeni tedaviler geliştirilmesine ışık tutacaktır ve akciğer kanserinden ölümleri azaltacaktır" dedi.
Goldkorn ve meslektaşları, laboratuvarda farklı akciğer hücrelerinin sigara dumanı ve hidrojen peroksite nasıl tepki verdiğini incelediler. Akciğer hücreleri, bu maddelere maruz kaldıktan sonra bir iki gün kuluçkaya bırakıldı. Sigara dumanı ve hidrojen peroksite maruz kalan hücrelerde kanser gelişimine yönelik aynı moleküler işaretler belirdi. Bu maddelere maruz kalmayan hücrelerde kanser işaretleri görülmedi.
New York'taki Times Meydanı'nda özel kutlama yapılırken, şehirdeki bütün barlar Bloody Mary kokteyli sunacak, bazı restoranlar ise kokteyli 1933'deki fiyatından satacak.
900'lü hatların seks bombaları görüntülendi
Türkiye'nin en güzel spikerlerinden Burcu Esmersoy'un, boşandığı İtalyan eşi, Eve dergisine İÇİNİ DÖKTÜ:
Ece Sükan, 'Aşk Yakar' dizisindeki rolü için haftada üç gün düzenli olarak kick box antrenmanı yapıyor!..
Grease ve Ucuz Roman'la ününe ün katan aktör, Galatasaray hamamına gitti. Ne çekim, ne görüşme.. Sadece hamam merakı...
Dedikodular doğru çıktı ve Batman çizgi romanının son sayısında Bruce Wayne öldü. Fakat cinayetin arkasındaki isim hiç kimsenin beklemediği bir çizgi roman karakteriydi.
|