|
|
04 Mart 2008 Salı 14:15
|
Yaşam
|
Amerika, bunun derdine düştü: En çok izlenen dizideki iki eşcinsel, Eylül'den bu yana ÖPÜŞMÜYOR
ACABA ONLARIN ÖPÜŞMELERİNE YÖNELİK BİR MÜDAHALE Mİ VAR?
ABD’de, CBS Televizyonunun çok sevilen bir pembe dizisinde yer alan iki eşcinsel sevgilinin geçen eylülden bu yana öpüşmemesi, ciddi tartışmalara yol açtı.
CBS Televizyonuna yollanan yüzlerce izleyici mektubunda, "As the World Turns" adlı dizideki iki gay áşığın öpüşmemesinin ardında hangi nedenlerin bulunduğu soruluyor.
Bu amaçla, internete bir dilekçe formu yüklendi ve bir web sitesi de, Luke Snyder ile Noah Mayer’in öpüşmediği süreyi dakikasına kadar sürekli olarak kayda geçiriyor.
Protestoyu başlatan Roger Newcomb adlı izleyici, gay aşıklara neden sansür uygulandığını anlayamadıklarını ve bilmek istediklerini belirtti.
"As the World Turns" dizisi 1956 yılında yayına girmişti. Dizi, 1988’de ilk kez olarak bir gay karaketere yer vermişti. Luke ve Noah, geçen ağustosta ilk kez öpüştü. Gay çift, geçen eylülde de öpüştü. Ancak eylülden beri öpüşmeye son verildi ve bir keresinde "ima" yolu kullanıldı.
Roger Newcomb, "Onlarca yıldır pembe dizi izlerim, böyle bir şey görmedim" dedi.
Sevgililer Günü’nde ekranlara gelen yayında ise Luke ve Noah sadece kucaklaştı. Boston’dan bir izleyici olan Theresa Webber, pembe dizilerin sürekli takipçilerinin "daha fazlasını beklediklerini" belirtti.
Dizinin sahibi ve yapımcısı Procter & Gamble Productions firmasının sözcüsü Jeannie Tharrington, farklı kesimlerin diziyi izlediğini ve herkesi memnun etmenin zor olduğunu söyledi.
Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen kalbinin durması sonucu yaşamını yitirdi.
Ünlülerin medya endeksi belli oldu. Hülya Avşar yüzde 43 kayıp yaşadı. En büyük atılım yüzde 88 ile Özgü Namal’dan geldi.
Aylardır merakla beklenen AROG filmi için geri sayım başladı. Filme şu sahneler damga vurdu:
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlamaya çalışan vatandaşlara bayram öncesi Meteoroloji'den sevindirici haber geldi.
BAŞROLÜNDE Gürgen Öz’ün oynadığı ‘yerli Lost’ LÖST, ilk bölümüyle internet kullanıcıyla buluştu.
SIRBİSTAN Savunma Bakanı Dragan Sutanovac ve eşi Marija Sutanovac, Al Jamal’da eğlendi.
|