|
|
10 Mart 2008 Pazartesi 15:07
|
Yaşam
|
Kenan Pars'ın cenazesi 12 MART'TA TOPRAĞA VERİLECEK
İstanbul'da bu sabah vefat eden sanatçı Kenan Pars'ın cenazesi, 12 Mart çarşamba günü düzenlenecek törenlerin ardından toprağa verilecek.
Pars için ilk tören, Bakırköy Sanatçılar Derneği'nde gerçekleştirilecek. Kenan Pars'in cenazesi, daha sonra Bakırköy Ermeni Kilisesi'nde yapılacak törenin ardından Bakırköy Ermeni Mezarlığı'na defnedilecek.
Asıl adı Kirkor Cezveciyan olan Ermeni asıllı yönetmen, tiyatro, sinema ve dizi sanatçısı Kenan Pars, 10 Mart 1920 tarihinde İstanbul'da doğdu.
Siyah beyazlı yıllardan bugüne kadar ''Öldüren Şehir'', ''Ecel Köprüsü'', ''Evlat Acısı'', ''Son Şarkı'', ''Vahşi Kız'', ''Ölüm Korkusu'', ''Büyük Sır'', ''Pusu'', ''Gurbet'', ''Samanyolu'', ''Vatan Uğruna'', ''İlk Aşk'', ''Ekmek Kavgası'', ''Namus Belası'', ''Sarışınım'', ''Hayat Bağları'' ve ''Acılar''ın da aralarında bulunduğu yüzlerce filmde oynayan Pars, bir dönem Yeşilçam filmlerinin sert mizaçlı karakterlerini canlandırdı.
Oyunculuğunun yanı sıra ''Oğlum'', ''Derdimden Anlayan Yok'', ''Cinayet Gecesi'', ''Ölüm Allah'ın Emri'', ''Aklın Durur'' ve ''Bir Ateşim Yanarım'' adlı filmlerin yönetmenliğini üstlenen, ayrıca birkaç filmde yapımcılık ve senaryo yazarlığı da yapan sanatçı, Bakırköy'de kendi adını taşıyan bir milli piyango bayi işletiyordu.
NTV spor spikeri Burcu Esmersoy, eski eşi için tedbir kararı çıkartmaya karar verdi.
'Kurtlar Vadisi Pusu'nun kadrosuna Polat Alemdar'ın aklını başından alan güzel rolüyle dahil olan Hatice Şendil'in, gerçekte de Necati Şaşmaz ile aşk yaşadığı öğrenildi.
Taksici almaktan vazgeçti ve gaza basınca Aysun Kayacı'nın sevgilisi Ozan Sevindik, otomobilin altında sürüklendi.
Dün kalbi duran ve yaşam destek ünitesinden çıkarılan Serhan Şeşen yarın toprağa verilecek.
Altı aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası Dalyan’daki İztuzu Plajı "Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" ilan edildi
ABD’li aktör Patrick Swayze (56), ölümün eşiğinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.
|