|
|
13 Mart 2008 Perşembe 10:20
|
Yaşam
|
ÇEVRECİLER KOT GİYSİN... ‘Kotu açıkta kurut, ütüyü de unut’
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TARAFINDAN ÜRETİLMİŞ BİR SLOGANDIR; DİKKAT
Birleşmiş Milletler, çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bu gibi sloganlar içeren bir video klip hazırladı.
Birleşmiş Milletler (BM), çevre sorunları ve iklim değişikliği sorunlarına karşı gençler arasında hassasiyet yaratmak amacıyla, “kot pantolon kullanımı sırasında nasıl su ve enerji tasarrufu sağlanabileceğini gösteren” bir klip hazırladı.
Tüm dünya televizyonlarında aynı anda İngilizce, Fransızca ve İspanyolca olarak gösterilecek 30 saniyelik klipte seslendirilen şarkıda, “Kotunu en az üç kez giy, soğuk suyla yıka, açık havada kurut, ütüyü unut” deniliyor.
BM Çevre Koruma Programı’nın teknoloji, endüstri ve ekonomi bölümü tarafından hazırlanan klip, tüm dünya gençlerine özellikle, ham maddenin çıkarılması, endüstriyel olarak işlenmesi, taşınması ve atıkların ne yapılacağı konularında hassasiyet kazandırılmasını amaçlıyor.
NTV spor spikeri Burcu Esmersoy, eski eşi için tedbir kararı çıkartmaya karar verdi.
'Kurtlar Vadisi Pusu'nun kadrosuna Polat Alemdar'ın aklını başından alan güzel rolüyle dahil olan Hatice Şendil'in, gerçekte de Necati Şaşmaz ile aşk yaşadığı öğrenildi.
Taksici almaktan vazgeçti ve gaza basınca Aysun Kayacı'nın sevgilisi Ozan Sevindik, otomobilin altında sürüklendi.
Dün kalbi duran ve yaşam destek ünitesinden çıkarılan Serhan Şeşen yarın toprağa verilecek.
Altı aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası Dalyan’daki İztuzu Plajı "Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" ilan edildi
ABD’li aktör Patrick Swayze (56), ölümün eşiğinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.
|