|
|
09 Nisan 2008 Çarşamba 01:46
|
Yaşam
|
Solaryumla kanser bir yılda 4 kat arttı
İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, solaryum insanların cilt kanserine yakalanma riskini yüzde 75 oranında artırıyor
İngiliz Kanser Araştırma Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre, solaryuma giren insanların cilt kanserine yakalanma riskinin yüzde 75'e kadar yükseldiği iddia edildi. Solaryumun UV ışınları yüzünden cilt kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğu biliniyordu. Ancak yapılan son araştırmalara göre, solaryum nedeniyle cilt kanserine yakalananların sayısı geçtiğimiz yıla göre tam 4 kat arttı.
Uzmanlar yapay ışınların özellikle 10 dakikadan sonra deriye çok fazla zarar verdiğini söyledi. Ayrıca solaryuma girenlerin yaşlarının oldukça küçük olduğu tespit edildi. Hükümet özellikle gençlerin solaryuma girmelerini engelleme konusunda önlemler almayı planlıyor.
Uzmanlar bronz bir ten için gençlerin hayatlarını tehlikeye attıklarını görmeleri gerektiği söylerken, araştırmayı yürüten Mike Richards gençlerin solaryum konusunda çok bilgisiz olduklarını ve solaryum merkezlerine gitmeden önce bilgilendirilmeleri gerektiğini belirtti. Richards, "İnsan daha iyi görünme uğruna tüm yaşamını tehlikeye atmamalı" ifadesini kullandı. Geçen yıl İngiltere'de cilt kanserine yakalanan 9 bin kişiden bin 800'ü öldü.
NTV spor spikeri Burcu Esmersoy, eski eşi için tedbir kararı çıkartmaya karar verdi.
'Kurtlar Vadisi Pusu'nun kadrosuna Polat Alemdar'ın aklını başından alan güzel rolüyle dahil olan Hatice Şendil'in, gerçekte de Necati Şaşmaz ile aşk yaşadığı öğrenildi.
Taksici almaktan vazgeçti ve gaza basınca Aysun Kayacı'nın sevgilisi Ozan Sevindik, otomobilin altında sürüklendi.
Dün kalbi duran ve yaşam destek ünitesinden çıkarılan Serhan Şeşen yarın toprağa verilecek.
Altı aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası Dalyan’daki İztuzu Plajı "Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" ilan edildi
ABD’li aktör Patrick Swayze (56), ölümün eşiğinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.
|