|
|
11 Nisan 2008 Cuma 14:27
|
Yaşam
|
Google adaşlarını aramak, ABD’de giderek önemli hobilerin arasına giriyor
Hatta öyle ki, ABD’de bu fenomene bir isim bile kondu: "Googlegaenger"
Amerikan Diyalekt Vakfı tarafından geçen yıl ’en yaratıcı kelime’ seçilen ’Googlegaenger’, aslında ’Google ikizi’ demek.
Almanca’daki, evrenselleşmiş "Doppelgaenger" kavramından uyarlanmış bir sözcük. Google ya da diğer arama motorlarında adaşlarını arayan kişileri tanımlamak için kullanılıyor.
Yazar Angela Shelton, "Angela Shelton’u Bulmak" isimli ABD’de yeni çıkan kitabında kendisiyle aynı adı taşıyan 40 kişiyi nasıl bulduğunu ve ortak yönlerini anlatıyor.
"SameNameAsme" internet sitesi ise adaşlarını arayanları buluşturuyor. Sosyalleşme sitesi Facebook’ta Ritz isimli kişiler aynı grupta toplanıyor, yine başka bir grupta toplanan 1.224 Muhammed Hasan, kendilerine eklenecek yeni adaşlarıyla dünya rekoru kırmayı deniyor.
Şimdi sosyal bilimciler soruyor: "İyi de insan hiç tanımadığı, sadece adaş olduğu insanları niye merak eder." Cevap basit. İnsan bir şekilde kendisine kendisini hatırlatan kişilere ilgi duyuyor.
NTV spor spikeri Burcu Esmersoy, eski eşi için tedbir kararı çıkartmaya karar verdi.
'Kurtlar Vadisi Pusu'nun kadrosuna Polat Alemdar'ın aklını başından alan güzel rolüyle dahil olan Hatice Şendil'in, gerçekte de Necati Şaşmaz ile aşk yaşadığı öğrenildi.
Taksici almaktan vazgeçti ve gaza basınca Aysun Kayacı'nın sevgilisi Ozan Sevindik, otomobilin altında sürüklendi.
Dün kalbi duran ve yaşam destek ünitesinden çıkarılan Serhan Şeşen yarın toprağa verilecek.
Altı aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası Dalyan’daki İztuzu Plajı "Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" ilan edildi
ABD’li aktör Patrick Swayze (56), ölümün eşiğinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.
|