Kokteyl Network : beygir.com - mackolik.com - sahadan.com - tahminkolik.com - skor.tv - mackolikcomplex.com - havayol.com - magazinkolik.com
türk net en son haber 5 Aralık 2008Güncelleme: 05.12.2008 06:48 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Kadın
TBMM
Plajlar
Turizm
e-Devlet
Taksi
Nevzat Basımın Yazıları
Kürt Yönetimi
Kuzey Irak
Yahudiler
Add to Google
25 Mayıs 2008 Pazar 07:09 Yaşam

Türkiye 7'inci oldu... EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI'NI RUSYA KAZANDI

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinciliği Rusya kazandı.

Dima Bilan'ın seslendirdiği ''Believe'' adlı şarkıyla 272 puan toplayarak ilk sırada yer alan Rusya'yı, 230 puanla Ukrayna, onu da 218 puanla Yunanistan izledi.

Yarışmaya ''Deli'' adlı parçayla katılan Mor ve Ötesi grubu, 7. oldu.

‘Deli’ ile 7. olduk

53. Eurovision Şarkı Yarışması, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapıldı. Yarışmada birinciliği Rusya, Dima Bilan’ın seslendirdiği “Believe” adlı şarkısıyla 272 puan toplayarak kazanırken, Türkiye’yi temsil eden “Mor ve Ötesi” grubu “Deli” isimli şarkısıyla 7. oldu. Yarışmada Azerbaycan ülkemize 12 puanla en çok puanı kazandıran ülke oldu. Almanya, Arnavutluk, Belçika, Fransa ve Hollanda ülkemize 10’ar puan verdi. Tam 21 ülkenin Türkiye’ye 138 puan gönderdiği yarışmada, Ukrayna 230 puanla ikinciliği, Yunanistan 218 puanla üçüncülüğü kazandı.

Siyah giysileriyle profesyonel bir gösteride bulunan “Mor ve Ötesi” hatasız bir biçimde şarkılarını söyledikten sonra tamamıyla dolu Belgrad Arena Spor Salonu’nda bulunan seyircilerden büyük alkış topladılar. Vokalist ve solo gitarist Harun Tekin, şarkının ortalarında şarkıyı sembolize eden deli işaretiyle dikkati çekerken, basgitarist Burak Güven ve gitarist Kerem Özyeğen, sıçrama hareketleriyle heyecan yarattı. Bateride Kerem Kabadayı da gruba eşlik etti.

Helsinki’de geçen yıl yapılan yarışmasında birinci olan Sırbistan’ı “Molitva” adlı şarkısıyla temsil eden Marija Serifoviç, 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nın açılışını yaptı. Sırp televizyonu RTS’nin yönetimi altında yayınlanan 53. Eurovision Şarkı Yarışmasının finali, Avrupa’nın yanısıra İspanyol resmi televizyon istasyonu TVE tarafından kablodan ABD, Güney Amerika, Kuzey Afrika, Avustralya, Japonya’dan da izlendi.

İlgili Başlıklar:
Eurovision (81 haber)
Rusya (429 haber)
Mor ve Ötesi (6 haber)






NTV spor spikeri Burcu Esmersoy, eski eşi için tedbir kararı çıkartmaya karar verdi.

'Kurtlar Vadisi Pusu'nun kadrosuna Polat Alemdar'ın aklını başından alan güzel rolüyle dahil olan Hatice Şendil'in, gerçekte de Necati Şaşmaz ile aşk yaşadığı öğrenildi.

Taksici almaktan vazgeçti ve gaza basınca Aysun Kayacı'nın sevgilisi Ozan Sevindik, otomobilin altında sürüklendi.

Dün kalbi duran ve yaşam destek ünitesinden çıkarılan Serhan Şeşen yarın toprağa verilecek.

Altı aylık bir araştırmanın sonucunda doğa harikası Dalyan’daki İztuzu Plajı "Avrupa’nın En İyi Açık Alanı" ilan edildi

ABD’li aktör Patrick Swayze (56), ölümün eşiğinde olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam