|
|
30 Mayıs 2008 Cuma 01:14
|
Yaşam
|
Maymun, düşünce gücüyle robot kolu hareket ettirip karnını doyurmayı başardı
ABD’li bilim adamları, düşünceyi robota iletmeyi başardı
Pittsburgh Üniversitesi’nden Andrew Schwartz, “Maymunlar üzerinde yaptığımız çalışmada beyin elektrotları, mekanik kolu hareket ettirdi. İyi kontrol edilmiş ve akıcı hareketlerle maymunlar şekerleme parçalarını ve meyveyı ağızlarına getirmek için robot kolu hareket ettirmeyi becerdi. Bu yeni buluşla felçli hastalar gelecekte yapay uzuvlarla hareket edebilir. Hatta tekerlekli sandalyeler tarih olabilir” dedi.
OSMANTAN ERKIR'A YAPTIĞI, 'MAKYAJSIZIM, BAS GAZA' UYARISI DA İŞE YARAMADI
Kardeşi DJ Berna ile Mango’nun partisine katılan Bilge sabaha kadar çılgınlar gibi eğlendi.
CEYLAN ‘Bir Daha Mı’ adlı yeni albümü için kamera karşına geçti.
BU KEZ GÜZEL KADINLARIN ÜZERLERİNE ÇEŞİTLİ BÖCEKLER YERLEŞTİRİLDİ
50 Yaşındaki dünyaca ünlü pop starı Michael Jackson, The Sun gazetesinin haberine göre, Los Angeles'te düzenlenen bir seremonide Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığı üzerine yemin etti.
Atatürk'ün askeri, siyasi ve insani yönlerini anlatan 'Mustafa' filmi, vizyondaki üçüncü hafta sonunda 1 milyon seyirci sayısını aştı.
|