türk net en son haber 12 Ekim 2008Güncelleme: 12.10.2008 09:19 rss flas en son dakika haber arama son dakika net haber türk haberler
en net son haber
Ana sayfa haber
Politika Haber
Toplum Haber
Ekonomi Haber
Dünya Haber
Yaşam Haber
Spor Haber
Görüntülü Haber
Haber İndeksi
Haber Arama
Haber Arşiv
Hava Durumu
Yazarlar
Haber Başlıkları
Araştırma Dosyaları
Haber Yorumlar
Haber Üyelik Merkezi
Haber Üyelik Merkezi

Güncel Başlıklar
Otelcilik Sektörü
İsviçre
TRT
Televizyon Dünyası
Müzik
Milli Takım ve Milli Maçlar
Fatih Terim
Zico
Luis Aragones
Mahkeme Kararları
Add to Google

07 Temmuz 2008 Pazartesi 09:35 Yaşam

Mucize kanser ilacı Avastin ABD’de tartışma konusu oldu

New York Times’ın haberine göre, şu anda dünyanın en pahalı kanser ilacı olan Avastin ile ilgili araştırmalar, bu ilacın hasta ömrünü ancak birkaç ay uzattığını ortaya koyuyor.

Bazı araştırmalar da Avastin’in, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) ürüne onay verirken düşündüğünden daha az etkili olduğunu gösteriyor. Avastin ile bir yıllık tedavinin bedeli 100 bin doları bulabiliyor. Bugün dünyanın en çok satan kanser ilaçlarından biri olan Avastin geçen yıl dünya çapında 3.5 milyar dolarlık satış yaptı. ABD’deki satış rakamı ise 2.3 milyar dolar.

İlacın ömrü birkaç aydan öteye uzatmadığını belirleyen araştırmalara karşın, Avastin alan hastaların yaşam kalitesinde belli bir düzelme görülüyor. Hastalar kendini daha iyi hissediyor ve günlük işlerini yerine getirebiliyor. Bununla birlikte, kolon, akciğer ve meme kanseri olmayanların da, Avastin’in yararlı olabileceği yönünde hiçbir bulgu bulunmadığı halde bu ilacı kullandığı biliniyor.

İlgili Başlıklar:
Kanser Vakaları (97 haber)
İlaç Endüstrisi (81 haber)
Sağlık Haberleri (1109 haber)






TRT, 2009’a hızlı girmeyi planlıyor. Kürtçe TV için atakta olan kurum, 2009 yılında bir de müzik kanalı açmak için kolları sıvadı.

Microsoft'un ücretsiz e-posta hizmeti hotmail, Türk kullanıcılarına, kişisel bilgilerini çalmayı amaçlayan sahte e-postalardan korunmanın yollarının anlatıldığı bir uyarı gönderdi.

Yaprak Dökümü’nde Şevket’i canlandıran Caner Kurtaran uyuşturucudan sonra şimdi de otel parasını ödeyemediği için arabasını rehin bıraktığı iddiasıyla gündemde

Tasarruflu diye kullanılan floresan ampullerin cilde zarar verdiği ortaya çıktı.

Anadolu Ajansi net haber son dakika flas haber IHA ihlas haber ajansi net haber son dakika flas haber
NET Haber
Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı
resmi abonesidir.
NetHaber Künye: Genel Yayın Yönetmeni: Nevzat BASIM
Yayın Koordinatörü: Emre KULCANAY
Reklam