|
|
21 Temmuz 2008 Pazartesi 11:11
|
Yaşam
|
DİRENÇLİ VEREM UYARISI
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Asya ülkelerini büyüyen tehdit olan, birçok ilaca dirençli verem konusunda önlem almaları için uyardı.
DSÖ'nin Batı Pasifik bölge danışmanı Dr. Pieter Van Maaren, bazı Asya ülkelerinde birçok ilaca dirençli TB'yi (multidrug-resistant TB) tespit edecek laboratuvarların bulunmadığına dikkati çekerek, hastalığa yakalanan 150 bin kişiden sadece yüzde 1'inin uygun tedavi aldığını söyledi.
Hastalıkla etkin mücadele edilmemesi halinde öldürücü virüsün yayılabileceği uyarısında bulunan Maaren, bölgedeki hiçbir ülkenin birçok ilaca dirençli TB'yle savaş için hızlı davranmadığını ifade etti.
Asyalı liderlerin uyanması ve riskin farkına varması gerektiğini kaydeden Maaren, "Bu öksürükle çocuğunuza geçirebileceğiniz bir hastalık" dedi.
Türkiye’nin ilk internet dizisi “Proje 13”, 9.Bölümü ile gizem, macera ve eğlence dolu hikayesine son hız devam ediyor.
Yasemin Allen, İngiltere'de en çok satan saç tasarım dergisi "Hair'in yenilenen sayısına kapak oldu.
Özcan Deniz, Ece Sükan'la olan öpüşme sahnesi yüzünden sevgilisi Fahriye Evcen ile arasının bozulduğu iddiası için 'ÖYLE BİRŞEY YOK' dedi.
İngiliz The Times gazetesi, 2008 yılının en iyi 100 filmini seçti. Listenin 5’inci sırasında Reha Erdem’in ‘Beş Vakit’ filmi yer aldı.
Bergüzar Korel'in görüntülerinden oluşan videonun sonunda ‘Türban sana çok yakışıyor Bergüzar’ yazısı görülüyor.
Tatlıses, şov programında konuğu Ersin Korkut'la birdirbir oynamasını eleştiren Bayülgen'i yanlış buldu.
|